МВР предлага промени в закона, с които глобите да станат

...
МВР предлага промени в закона, с които глобите да станат
Коментари Харесай

Плащаме глобите на пътя вече и с дебитна карта

Министерство на вътрешните работи предлага промени в закона, с които санкциите да станат неизбежни. Акт за нарушаване и наказателното разпореждане ще бъдат в един документ- фиш за по-бързи и неизбежни наказания. Хартиеният надзорен ваучър отпада и става електронен, заяви " 24 часа ".

Този нов фиш ще може да се апелира в 14-дневен период. Ще се вкара система за поощряване на добросъвестните платци с регистрирани нарушавания и опция за заплащане на 70% от санкцията до 14 дни. След приключване на този период се планува 1 месец, в който глобата би трябвало да се заплати в цялостен размер. Ако в този интервал не се събере наложената санкция, тя ще бъде изпращана в Национална агенция за приходите за наложително събиране.

Предвижда се и връчване на издадените административни наказания да може да става при реализиране на административно обслужване от Министерство на вътрешните работи - да вземем за пример при изваждане или възобновяване на персонални документи, регистрация на МПС и други На интернет портала на Министерство на вътрешните работи ще се сътвори и опция всеки жител непринудено да записва собствен електронен адрес, на който издадените административни наказания да бъдат изпращани.

В случай, че нарушителят не може да бъде открит, съобщаването може да стане посредством слагане на таблото за обявления или в интернет страницата на съответната териториална конструкция, на която е открито нарушаването за период от най-малко 7 дни. След приключването на този период фишът се счита за връчен. Досега това не беше допустимо.

Предвидени са административни облекчения за жителите и юридическите лица при заплащането на наложените санкции. Това ще става както на гише, по този начин и посредством банкова карта, по банков път или по интернет или с различен електронен платежен инструмент. На портала на Министерство на вътрешните работи за електронни услуги ще се сътвори опция за възнаграждение на наложени наказания посредством интернет банкиране или с кредитна/дебитна карта.

Отпада задължението за водачите постоянно да носят талона в себе си, а единствено свидетелството си за ръководство.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР