МВР няма нито място, нито хора, за да изпълнява административното

...
МВР няма нито място, нито хора, за да изпълнява административното
Коментари Харесай

МВР: Няма къде да държим задържани за 25 денонощия, както искат Патриотите

МВР няма нито място, нито хора, с цел да извършва административното наказване до 25 денонощия арест, в случай че то бъде въведено в Закона за административните нарушавания и санкции (ЗАНН), както оферират депутати от " Обединени патриоти ". Това излиза наяве от мнение по законопроекта зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов, заяви " Лекс ".

Патриотите оферират в Закон за административните нарушения и наказания да се планува, че при редовно и наново осъществено административно нарушаване се постанова наказване " безплатен труд в интерес на обществото ", който да бъде от 40 до 200 часа годишно и да продължава не повече от две поредни години. Друга тяхна концепция е за нарушаване на публичния ред да се планува и наказване " задържане в териториалните структури на Министерство на вътрешните работи до 25 денонощия ".

Основният претекст на депутатите да предложат въвеждането на тези санкции е, че постоянно санкциите не се събират , като всеобщо глобените афишират, че нямат приходи, с цел да ги платят.

Изпълнението на концепцията за до 25 дни арест обаче може да се окаже невероятно на процедура, излиза наяве от мнението на Министерство на вътрешните работи.

" Обръщаме внимание, че осъществяването на наказването " задържане в териториална конструкция на Министерството на вътрешните работи изисква забележителен финансов и човешки запас и нужен сграден фонд, с който Министерство на вътрешните работи не разполага в задоволителна степен ", написа Ципов до правната комисия.

И показва, че сега министерството има малцина пространства за задържане, които са ситуирани в огромните регионални дирекции . Ципов припомня, че когато това наказване се постанова по Указа за битка с дребното безчинство или по Закона за запазване на публичния ред при провеждането на спортни мероприятия, то се извършва в пространства, обособени от тези на арестуваните за осъществени закононарушения.

" Необходимо е също по този начин, да бъдат планувани средства за изхранване, здравно обслужване и чиновници, които да реализират активността по задържането и конвоиране на арестуваните лица до съответния съд. Поемането на подобен ангажимент от Министерство на вътрешните работи съществено ще затрудни главните му действия и съществува възможност да не може да поеме и извърши процедурата по осъществяване на наказването ", декларира зам.-министърът на вътрешните работи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР