МВР никога не са били по-добре окомплектовани. Това каза пред

...
МВР никога не са били по-добре окомплектовани. Това каза пред
Коментари Харесай

Бойко Борисов: МВР никога не е било по-добре окомплектовано

МВР в никакъв случай не са били по-добре окомплектовани. Това сподели пред публицисти министър председателят Бойко Борисов в дирекция „ Жандармерия “ по време на връчването на ключовете на нови коли на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи, съобщи организация „ Фокус “. „ 346 са колите за 9 млн. лв. “, заяви министър-председателят.
„ Благодаря на отчето, че пристигна да благослови момчетата. С тези коли преследват нарушители, би трябвало да се придвижват бързо. Много са хубави колите, 6 скорости, близо 130 коня, доста икономични, бензинови “, уточни Борисов. „ Взимаме бензинови коли, тъй като, виждате, рестрикциите към дизела в Европа вървят с гневна скорост. А може и да пристигна време и в България да се създават “, разяснява министър председателят.
„ Мисля, че служителите на реда, които ги карат, ще бъдат удовлетворени, тъй като са доста по-добри от старите коли “, посочи Борисов. По думите му от времето, когато е бил основен секретар, до момента разликата в окомплектоването на Министерство на вътрешните работи е от земята до небето. „ Купуваме техника, с цел да могат служителите на реда ни да си извършват функционалностите, освен те, а и жандармерията. В най-отдалечените места да може да се отива бързо “, съобщи министър председателят. „ Тези лампи от горната страна на колите са от ново потомство, не изгарят като старите. Така че през нощта да могат да се отбелязват и по автомагистрали, и по пътища “, акцентира Бойко Борисов.

Бяха публикувани видео материали на бомбите, те са страховити. Помолих сътрудниците от отряда за битка с тероризма, с които съм служил, да отидат да ги видят - те споделиха, че това са чудовищни, мръсни бомби, които взривяват и убиват доста хора, и са няколко пъти по-силни от тези в Сарафово, разяснява Борисов случая с радикализираното момче в Пловдив.
„ Кой е индивидът, кое е фамилията му - всеки може да се снабди с тази информация, като тръгне по улиците на Пловдив, за 1-2 часа един добър публицист ще стигне до хората. Въпросът е в изкушението да го напишеш и да се направиш на популярен, в тази ситуация това ни носи вреда “, разяснява Борисов. „ Благодарих на медиите, които пазят информацията. За мен те са същински медии. Благодаря им “, съобщи министър председателят. В отговор на въпрос било ли е неточност, че е оповестен казусът, Бойко Борисов посочи: „ Няма по какъв начин да не оповестим случая, тъй като влиза в съда. Не можем да го скрием, влиза в съда. Хайде да си мерите приказките “. „ Не би трябвало да губим доверието в институциите и в такива моменти да можем да го съхраним “, уточни Борисов.
Попитан, до каква степен е стигнала концепцията за основаването на антитерористичните центрове, министър- ръководителят заяви: „ Подготвяме се да създадем един център, където на едно място да концентрираме службите. Не че в този момент няма, само че и казусът в Пловдив ни даде съображение, с цел да можем да заключим информацията в оптимално дребен брой хора, поименно “. „ Сутринта имахме Съвет за сигурност, участваха и хората на президента. В момента сме ситуирали мястото, когато станем подготвени, ще го финансираме. Имаме отделени средства, тъй че доста тихичко ще го създадем “, разгласи Бойко Борисов. „ В такива времена доста малко хора би трябвало да работят по случаите. Сега по медиите потеглиха психолози, коментатори, анализатори. Особено има един, дето джебчийка не е арестувал през кариерата си, до момента в който е бил в Министерство на вътрешните работи, само че от заран до вечер дава оценка на сътрудниците. Познавам го добре какъв брой беше халтав. Ще му спестя името “, съобщи Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР