МВР, НАП и Прокуратурата – с нови мерки срещу системните

...
МВР, НАП и Прокуратурата – с нови мерки срещу системните
Коментари Харесай

База данни на системните нарушители на пътя: Ще ограничи ли инцидентите?

МВР, Национална агенция за приходите и Прокуратурата – с нови ограничения против систематичните извършители на пътя. Вътрешното министерство ще изготвя база данни на водачи, които неведнъж са нарушавали разпоредбите за придвижване по пътищата. За задачата ще се употребяват както системата на „ Пътна полиция ”, по този начин и камерите за видеонаблюдение на общините и на Агенция „ Пътна инфраструктура ”. Ще ограничи ли това случаите? Темата разясниха юристите Елица Буенова и Силвия Петкова, както и криминалистът Иван Савов.
Според Силвия Петкова не би трябвало да се взимат нови ограничения против нарушителите, а да се затегне контролът върху старите. Колежката ѝ акцентира, че след всеки нов пътен случай се заговаря за нови ограничения. По думите на Елица Буенова глобите не би трябвало да се постановат кампанийно.

Криминалистът Иван Савов обаче уточни, че откогато страната конфискува колите на пияни и дрогирани водачи, случаите фрапантно са намалели. „ Българинът не може да се вразуми самичък, него би трябвало да го вразуми някой, да му постави вилицата на врата и едвам тогава той влиза в руслото ”, безапелационен бе той пред Нова тв.

По думите на Славов едвам 10% от камерите на АПИ, които са мултифункционални, се употребяват по предопределение. Криминалистът съобщи, че те могат с изключение на да преброяват колите, да мерят скорост и тегло на транспортните средства. Това не се правело, тъй като нямало готови фрагменти в Пътната организация.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР