МВР и Столична община не са разрешили тежката техника на

...
МВР и Столична община не са разрешили тежката техника на
Коментари Харесай

Зърнопроизводител: Нямаме разрешение тежката техника да влезе в София

Министерство на вътрешните работи и Столична община не са разрешили тежката техника на бранш " Земеделие " да влезе в София. 

Това обясни Радослав Христов, председател на Тракийския съюз на зърнопроизводителите в ефира на „ Добро утро, Европа “. Протест под просорците на властта въпреки всичко ще има, само че без техника. Според Христов и точно митингът е форма на договаряния, която цели едно - да се седне на масата за договаряния. Той не беше безапелационен дали и кои техни представители ще се отзоват на поканата за среща от земеделското министерство. Ясно е едно - бранш " Земеделие " не е подготвен да отстъпи от настояванията си. 

 

И в двата случая ще плащаме санкции, въпросът е кой - страната или земеделците. Протестите, които се организират от няколко дни, не са на зърнопроизводителите, а на всички земеделци в България

Това, че сега страната се пробва да втълпи на всички, че сме единствено ние е подстрекателство, те желаят да вклинят разкол сред земеделците, като несъмнено употребяват избрани похвати. Че огромните пари се взимат от зърнопроизводителите. 

В момента това, което се тиражира - че настояванията на земеделците са изпълнени - е илюзия на обществото . Нищо не е изпълнено, тъй като с никого не сме се срещали. Подадената ръка от министъра на земеделието - на масата би трябвало да седнат тези, които анулираха възбраната за импорт - Денков, Асен Василев и част от структурата.

Готови сме на диалози. Протестът е форма на разговор, с цел да се стигне до масата на договарянията. 

И ние сме комплицирани, страната употребява противозаконни похвати, бяхме арестувани по пътищата с устни разпореждания. Днес ще има митинг в центъра на София, само че без техника, тъй като нямаме позволение. За сряда следва да приказваме с Министерство на вътрешните работи и общината да получим позволение. 

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР