МВР и прокуратурата дават брифинг за жестокото убийство, станало миналия

...
МВР и прокуратурата дават брифинг за жестокото убийство, станало миналия
Коментари Харесай

Мъжът, който разчлени свой приятел в София, бил негов длъжник

МВР и прокуратурата дават брифинг за жестокото ликвидиране, станало предишния вторник на столичната ул. " Г. С. Раковски ". В конференцията вземат участие градската прокурорка на София Илиана Кирилова, нейните заместници Христо Кръстев и Иво Илиев, както и шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов и зам. основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

За убийството е упрекнат 32-годишният Веско Вълчинов. Той е някогашен барман, който от известно време живеел в София, обитавал жилището на ул. " Г. С. Раковски ". Разследващите считат, че 41-годишният мъж е бил погубен точно там, а претекстът бил финансов - Вълчанов и жертвата имали проект за общ бизнес, който се провалил. За помощник на Веско е апетитен Константин Суботинов. Той взел участие в укриването на част от тленните остатъци. По данни на " 24 часа " Суботинов е дал показания пред проверяващите. На 16 август прокуратурата ще му изиска непрекъснат арест на Вълчинов, заяви Христо Кръстев, зам.-градски прокурор. Разследването е почнало откакто непосредствен на убития подал сигнал, че не го е виждал от вторник.

Константин Съботинов не е взел участие в умъртвяването на жертвата. Той схваща след осъществяването на убийството и като другар взема решение да му помогне, изясни прокурор Иво Илиев. Материалите за Константин Съботинов са отделени и са пратени в районна прокуратурата. Той е разследван за персонално укривателство. Утре ще му е мярката за неотклонение. 

Живко Коцев, който е зам.-главен секретар на Министерство на вътрешните работи заяви, че следствието е почнало във четвъртък. Шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов увери, че и отсега нататък ще работят по този начин с прокуратурата. На 10 август в четвъртъкт сигналът били подаден в 4 РПУ от братовчед на 41-годишния мъж. Единият от неговите телефони бил открит до столична автокъща. Таза почнало следствието. 

После служителите на реда от камери разбрали, че изчезналия и още един мъж влизат на един адрес, а след това от този адрес излиза единствено един мъж. 

Този мъж след това още веднъж посещавал адреса, излизал, ходил на съмнителни места. После служителите на реда пристъпили към оперативна композиция, за да  схванат дали има съизвършител. Мъжът се срещнал с още един мъж. Когато го задържали, той направил признание. Така били открити елементи от тялото, които били на доста  места. 

Убитият и килърът били в трайно другарски връзки. Извършителят бил дебитор на убития.     
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР