МВР и другите контролни органи засилват проверките по пътищата по

...
МВР и другите контролни органи засилват проверките по пътищата по
Коментари Харесай

Валентин Радев: Постоянно ще виждате полицаи по празниците

МВР и другите контролни органи ускоряват инспекциите по пътищата по време на Коледните и Новогодишните празници.Това стана ясно от взаимна конференция на министрите на вътрешните работи,транспорта и районното развиване дружно със столичния кмет. Какво се прави за сигурността и за понижаване на пътните катастрофи - споделя Ирина Цонева.


Засилени полицейски инспекции за превишена скорост, най-много по автомагистралите и входовете и изходите на столицата и огромните градове, за приложимост на алкохол и опиати, и за каране без шофьорска брошура ще има по Коледа и Нова година, осведоми вътрешният министър. Той напомни, че за последните 10 дни по пътищата са починали 20 души, а 230 души са тежко ранени.
Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Ще засилим наличието в увеселителните и други заведения като моловете, където има скупчване на доста жители. Постоянно ще виждате служители на реда. Ще има и такива с късоцевно оръжие, които в допълнение ще всяват почит.
Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " и Агенция " Пътна инфраструктура " ще управляват пътищата и готовността на коли, камиони и рейсове да транспортират хора и товари. Общинската полиция в София ще ускори контрола и наблюдението на пътните артерии и огромните търговски центрове и коледните базари.
Йорданка Фандъкова - кмет на София: Заедно с това чакам, несъмнено, и притежателите на тези търговски заведения да провеждат регулирането на придвижването изключително в подземните паркинги. Това е в действителност сериозен проблем. Имаме уверението на сътрудниците от Столична дирекция на вътрешните работи, че те са провели срещите с тях и са поискали те да свършат своята работа.
В петък стопират всички поправки по пътищата, заяви министър НиколайНанков. Следят се прогнозите за превалявания и 3000 машини за разчистване на пътища са в подготвеност, добави той.

Днес стана ясно още, че от петък стартира продажбата на новите винетни стикери. Ще има винетки за три месеца. Всички винетки ще важат от датата на закупуването им, а не както до момента за календарната година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР