МВР и ДАНС проверяват сигнал, получен от немските власти за

...
МВР и ДАНС проверяват сигнал, получен от немските власти за
Коментари Харесай

Сигнал за товар от живи растения вдигна на крак МВР и ДАНС

МВР и ДАНС ревизират сигнал, получен от немските управляващи за товар от живи растения, който е минал през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ без наложителния фитосанитарен надзор и е стигнал до Германия.

Камионът е влезнал на българския пункт на 22 май, оповестяват от bTV. Превозното средство минава граничен и митнически надзор, само че не и фитосанитарен. Пропуска се открива към този момент в Германия. Седмица по- късно водачът на камиона се връща на пункта за документа, удостоверяващ, че стоката му е тествана и дава отговор на европейските стандарти.

От частната компания, която имат подписан контракт с превозвача, оповестиха за bTV, че пропускът е на Агенцията по храните, които са задължени да управляват всяка пратка от растителен генезис влизаща у нас. Според частника те не са оформяли документите на въпросния камион нито на 22 май, нито в този момент.

Според компанията, това не е единствения пропуск в контрола на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. От Българската организация по храните досега няма коментар.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР