МВР е създало необходимата организация във връзка с изборите българските

...
МВР е създало необходимата организация във връзка с изборите българските
Коментари Харесай

И в изборния ден: МВР издава документи за самоличност за гласуване

МВР е основало нужната организация по отношение на изборите българските жители, които нямат издадена персонална карта или не имат годни документи (лична карта или персонален /зелен/ паспорт), тъй като са изгубени, откраднати, развалени, унищожени или с изминал период, да имат опция да упражнят правото си на глас, оповестиха от ведомството.
В взаимозависимост от съответните нормативни условия, на жители, подали към този момент заявление за нова персонална карта, ще бъде ускорено издаването ѝ или ще бъде издадено уверение за загубен, откраднат, развален, погубен документ за идентичност (лична карта, персонален /зелен/ паспорт) или персонална карта с изминал период на годност. При неспособност да бъде издадена нова персонална карта до края на работния ден на 31 март 2023 година, по искане на жителите, ще бъде издавано нужното им уверение, с което да гласоподават.
За да бъде издадено уверение, е належащо жителите персонално да подадат искане в ОДМВР и районно управление (на МВР) при ОДМВР за дните от 28 март 2023 година до 1 април 2023 година от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 2 април 2023 година от 08.30 ч. до 19.00 ч. Удостоверенията, осигуряващи опция за практикуване на правото на глас в изборите за Народно заседание, се издават единствено след приемане на заявление за издаване на персонална карта. В случай на подадено и записано по непрекъснат адрес заявление за издаване на персонална карта, уверение може да се издаде във всяко районно управление (на МВР) и ОДМВР, без значение от оповестения непрекъснат и сегашен адрес.
Удостоверения за деклариран непрекъснат и сегашен адрес се издават от общинската администрация.
Удостоверението се издава, с цел да послужи единствено пред секционната изборна комисия и е годно единствено за 2 април. То се ползва към изборния лист за гласоподаване в изборите за Народно събрания, припомнят от Министерство на вътрешните работи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР