МВР Бургас обяви война на тютюнопушенето сред ученици. Днес инспектори

...
МВР Бургас обяви война на тютюнопушенето сред ученици. Днес инспектори
Коментари Харесай

МВР Бургас обяви война на тютюнопушенето сред ученици, започнаха проверки

Министерство на вътрешните работи Бургас разгласи война на тютюнопушенето измежду възпитаници. Днес инспектори от „ Икономическа полиция ”, дружно с РЗИ започнаха инспекции на търговски обекти за продажба на цигари и алкохол на малолетни, съобщи кореспондентът на БГНЕС.


„ В РЗИ Бургас неколкократно са постъпвали тъжби за продажба на алкохол и цигари на малолетни лица, при което с сътрудниците правим незабавна инспекция, доста мъчно се открива такава продажба ”, съобщи за БГНЕС Донка Гяурова от РЗИ Бургас.

Тази седмица комерсиалните обекти ще получат предупредителни протоколи. От идната седмица обаче ще бъдат налагани и санкции, които са от 300 до 500 лева

„ Това не изключва по този начин наречения скришен клиент- подрастващ, който да отиде и да направи опит да се снабди с тютюн или тютюневи произведения, било с алкохол и по този метод, в случай че има нарушаване ще има и глоба ”, изясни Цветелина Рандева- представител на ОДМВР Бургас.

Провереният през днешния ден обект се намира до три огромни учебни заведения в Бургас. През междучасията учениците всеобщо пушат към образователните заведения.

Искането за подпомагане от органите на реда бе взето в средата на септември месец на работна среща сред представители на учебните настоятелства и публични препоръки на образователни заведения, ситуирани на територията на Бургаска област. На срещата, като главен проблем бе изведено всеобщото тютюнопушене от възпитаници в региона или към образователните заведения. След необятно разискване от страна на участниците в срещата бе взето решение за търсене на подпомагане от страна на ОДМВР – Бургас за реализиране на надзор и налагане на наказания по повод тютюнопушенето на лица под 18 год.

Предвидено е на всяка учебна ограда да бъде сложена указателна табела за възбрана на използването от деца на алкохолни питиета, тютюневи и свързани с тях произведения, произведения за пушене, разнообразни от тютюневите произведения и диазотен оксид (т. нар. божествен газ). Важно е, да се означи, че не се касае за единична кампанийна самодейност, а за широкомащабна полицейска активност, която ще продължи до края на образователната 2024 година. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР