МВнР на Руската федерация излезе с изявление във връзка с

...
МВнР на Руската федерация излезе с изявление във връзка с
Коментари Харесай

Москва: Укронацистите ще понесат неизбежно наказание за цивилните жертви в Белгород

Министерство на външните работи на Руската федерация излезе с изказване във връзка " с следващото варварско нахлуване на киевския режим против цивилното население на Русия ".

Както към този момент съобщихме, украински ракетен удар по съветския град Белгород умъртви 18 души, в това число две деца, по информация на локалните управляващи.

Предлагаме ви цялостния текст на изказването, оповестен в Телеграм канала на представителя на Министерство на външните работи на Русия Мария Захарова.

" Киевският режим още веднъж сподели нечовешките си нацистки оръжия. Той извърши още едно цинично и кърваво закононарушение, атакувайки жилищни региони на град Белгород с реактивни системи за залпов огън.

В резултат на авансово плануван и деликатно квалифициран обстрел на централната част на града бяха убити минимум четиринадесет души, в това число две деца, и бяха ранени повече от 100 цивилни, в това число седемнадесет малолетни.

Британски и американски консултанти са директно забъркани в организирането на тази терористична офанзива, постоянно подбуждайки управляващите на днешна Украйна да правят кървави закононарушения.

Отговорност за него носят и страните от Европейския съюз, които устойчиво и безконтролно не престават да подкрепят с оръжие украинските управници.

Трябва да се подчертае, че ударът е съзнателно ориентиран против местата, където има всеобщо скупчване на цивилни - фамилии с деца. Беше нападнат центърът на готвещият се за празници Белгород - новогодишен " снежен град ", коледна елха и ледена пързалка, където жителите на града бяха отишли да се провиснал.

 

Украинските нарушители използваха касетъчни муниции, с цел да усилят броя на жертвите на терористична офанзива.

Обстрелът на обитаемоте региони на Донбас, Херсонска и Запорожка области, Крим и други съветски райони, безмилостните и безотговорни убийства на цивилни свидетелстват за мъката на неонацисткия режим на Зеленски, потопен в тероризъм, безвластие, корупция и цинизъм, опитващ в безсилния си яд да угоди на своите западни господари, да убие колкото се може повече руснаци.

Всички уредници и причинители на това и други закононарушения на киевската хунта ще понесат неизбежно наказване в сходство със закона.

Терористичната офанзива в Белгород ще бъде обект на следствие и от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, в това число по тематиката за потреблението от украинските терористи на неразрешени в множеството страни по света касетъчни муниции за нахлуване на цивилни, както и източниците на доставка на тези смъртоносни оръжия.

Призоваваме всички виновни държавни управления и съответните интернационалните структури да осъдят изрично тази брутална терористична офанзива и обществено да се дистанцират от режима в Киев и неговите западни куратори, които правят сходни закононарушения.

Мълчанието в отговор на варварството на укронацистите и техните кукловоди от " цивилизовани демокрации ", ще значи приемане на кървавите им дейности ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР