"Музикаутор“ се закани да вкара община Благоевград в съда за

...
"Музикаутор“ се закани да вкара община Благоевград в съда за
Коментари Харесай

Музикаутор съди Благоевград за 32 000 лева

"Музикаутор “ се закани да вкара община Благоевград в съда за неуредени авторски права свързании с фестивала „ Frankofollies. Blagoevgrad”.

Общината разпространявала фестивала и концертите си, само че не е заплащала за музикалното им наличие с години. Иван Димитров от "Музикаутор " твърди, че единствената изгода е за община Благоевград. По думите му, тя съумява да показа себе си в по- добра светлина и с по-добър имидж, само че пък тези, чиито артикул употребява - остават ощетени, написа "Монитор ".

През отминалите петък и събота в Благоевград се организира едно от най-големите музикални събития в страната. Въпреки изменчивото време през двете фестивални вечери в парк „ Македония “ се стекоха над 50 000 фенове на френската музика, освен от България. Община Благоевград е подписала контракт с "Музикаутор " през 2015, по силата на който не е превела нито лев. Поради което "Музикаутор " завежда правосъден иск за 32 хиляди лв..

Официалният отговор на община Благоевград е сбит: „ Община Благоевград не е уредник на фестивала, защото не има нужните права за организация и осъществяване на фестивала „ Франкофоли “ в Благоевград. Дружеството „ Франкофоли “ е собственик на извънредните права. Приносът на община Благоевград към реализацията на фестивала е единствено логистична, транспортна и административна поддръжка на действителните уредници. Следователно община Благоевград не би следвало да заплаща авторски права на „ Музикаутор “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР