Музиката на българската група Dayo озвучава новата страст на холивудската

...
Музиката на българската група Dayo озвучава новата страст на холивудската
Коментари Харесай

Уил Смит се влюби в българска банда

Музиката на българската група Dayo озвучава новата пристрастеност на холивудската звезда Уил Смит – неговия влог. Три песни от първия едноименен албум на бандата звучат в няколко къси филмчета, в който артистът демонстрира хубостта на Сидни и безгрижния живот там.

"Това лято нашият барабанист Васил Вутев беше в Щатите, където имаше взаимни участия с Георги Линев (бел.ред. Българинът живее и твори зад Океана, а музиката му звучи в хитовия сериал Игра на тронове) и групата му Kan Wakan. Вокалист на тази тайфа е Сайго, който пък пее и в две песни на Dayo.

Именно той срещна Васил с индивида, който в следствие стана музикален шеф на влога на Уил Смит. Харесал е музиката ни и се свърза с нас, с цел да оформим нещата писмено и да може да я употребяват “, споделя историята на триумфа на Dayo Александър Захариев–DJ Rawland.

Освен него в бандата влизат още Васил Вутев-Soulization, Евден Димитров, Божидар Василев-TromBobby и Димитър Горчаков.

Първият епизод от влога на Уил Смит, в който звучи българската група излезе на 7 февруари и към този момент има над 1 милион гледания, а вторият беше пуснат тази събота и към този момент е събрал близо 400 000 фенове, написа Монитор. Това носи и осезателни триумфи на родните музиканти, които могат да се похвалят с увеличени продажби и слушания на дебютния им албум.

В момента Dayo работят по втора тава и втори формален клип. Предстои им концерт с емблематичния фънк музикант Amp Fidller на 10 март в София лайв клуб. Много преди да схванат, че ще разделят сцена с него, Dayo включват елементи от негово изявление в песента си Snippet и с неспокойствие чакат персоналната си среща с него.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР