Музиката ми дава достъп до духовния свят на хората. Позволява

...
Музиката ми дава достъп до духовния свят на хората. Позволява
Коментари Харесай

A to JazZ тази вечер: Джудит Хил, която иска музиката да събужда света

" Музиката ми дава достъп до духовния свят на хората. Позволява ми да усетя нещата, които са същински, макар че светът към мен е изпълнен с толкоз доста неистини ".

Това сподели пред " Дневник " американската певица и създател на песни Джудит Хил, която. Тя е един от дребното реализатори, които могат да се похвалят, че са работили със звезди като Майкъл Джексън, Елтън Джон, Принс и Джон Леджънд. Творчеството й смесва R&B през фънк и хип-хоп до джаз и госпъл.

Джудит Хил се ражда на 6 май 1984 година в Лос Анджелис, Калифорния в фамилията на пианистката Мичико Хил и фънк изпълнителя Пий Уи Хил. Докато пораства слуша доста госпъл и соул албуми, които я въодушевяват да напише първата си ария, когато е единствено на четири години. Арета Франклин и Лорън Хил са изпълнителите, за които тя споделя, че са били най-голямото й ентусиазъм.

 Опера, балет, рок и доста джаз: кои фестивали да не пропуснете през лято 2023 Опера, балет, рок и доста джаз: кои фестивали да не пропуснете през лято 2023

Хил приключва музикална комбинация в американския университет Биола, след което ориста я води в Европа. Тя идва във Франция, с цел да се причисли към турнетата на френската суперзвезда Мишел Полнареф. След завръщането си в Щатите, Хил получава опцията да работи с Майкъл Джексън, тъй като е определена за дуетен сътрудник в последното му турне, което остава неосъществено. Техните подготовки и взаимно осъществяване на песента I just can`t stop loving you остават увековечени в документалния филм This is it.

През 2009 година Джудит Хил приковава вниманието на целия свят с осъществяването си по време на възпоменателната работа на Джексън в Staples Center.
" Майкъл Джексън беше изцяло фокусиран върху личната си периодичност и това беше заразително. Наистина беше вдъхновяващо да видя някой, който има вяра толкоз мощно в личната си задача и обръщение и да го демонстрира дотам ", споделя Хил за работата си с Джексън.

 Джудит Хил
© A to JazZ festival

Джудит Хил

Освен с Майкъл Джексън тя има опцията да работи и с друга огромна звезда - Принс. Дебютният й албум Back in time, който споделя за детството на Хил и златната епоха на фънк и соул музиката, е продуциран от самия kehf. След това музикантът се трансформира в неин наставник и другар.
" От Принс научих доста за аранжиментите на песните и по тази причина по какъв начин да се уверя, че сътворявам музика, която звучи добре на сцената ", споделя Хил за работата си с Принс.

В рамките на A to JazZ Джудит Хил ще показа третия си студиен албум Baby, I`m Hollywood, публикуван преди година. В него тя показва Холивуд като жена, която постоянно оцелява и продължава напред, без значение от това какво й се случва.
" Холивуд за мен е знак на болежка, само че и на ентусиазъм. Голяма част от света го свързва с развлеченията, само че той също по този начин те учи да преодоляваш компликациите и да устояваш на всичко ", споделя Джудит Хил.

Възходът на Хил към славата е разказан в спечелилия " Оскар " документален филм 20 Feet from Stardom, който й носи премия " Грами " за приноса й в саундтрака на кино лентата. Но макар премиите и опцията да работи с доста огромни звезди, Джудит Хил е крепко стъпила на земята и има вяра, че музиката не е просто забавление:
" Моето обръщение към света е да усеща. Често пъти използваме музиката като метод да избягаме от реаността или да се разсеем. Но когато хората слушат музиката ми, желая те да усещат надълбоко й обръщение и да се разсънват... а не да се отделят от света, който ги заобикаля ", споделя Хил.

Джудит Хил ще се качи довечера на сцената на A to JazZ и споделя, че няма самообладание да се срещне с българските си фенове.

Цялата стратегия на фестивала

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР