Музиката е изкуство, чиято цел е да предава чувства и

...
Музиката е изкуство, чиято цел е да предава чувства и
Коментари Харесай

Ако БГ музиката имаше facebook, социалният й статус щеше да е: „Сложно Е“

Музиката е изкуство, чиято цел е да предава усеща и въодушевление на тези, които слушат. Това определение четем в българския разяснителен речник против думата “музика”. Дали музиката е хубава или неприятна, приятна или неприятна, възвишена или просташка, обаче са неща, които се дефинират от аудиторията. През миналата 2017 година станахме очевидци на явления като Сузанита, „ Шушана “ и „ Кекс “, които несъмнено могат да бъдат избрани като самобитно обогатяване на българската интонационна среда, само че дали това е в ущърб на родната музика или показва това изтънчено изкуство по отговарящ метод, можем да преценим от реакциите на неговите фенове.

„ Двамата ангелогласни Десислава и Джордан не съумяха да стигнат до висотите на „ Шушана “, само че това евентуално се дължи на неспособността им да предизвикат верните усеща у публиката. А в случай че двама от най-талантливите ни артисти не съумяват — то това е феномен, върху който централата в кораба-майка би трябвало да намерения добре. “ С тези думи Антонина разказва, чувството, което развиването на музиката в България, оставя у нея.

„ Но несъмнено, това е най-малкият ни проблем, тъй като на командния пулт в летящата паница стои русо момиче по задник, което мачка на пешеходните пътеки и стопира медикаменти. За всички беди е отговорна чалгата! А скоро корабът майка, на който се возим всички, ще катастрофира на Планета без усеща и настроения “, продължава своите размишления певицата.

Според нея “деликатността на обстановката в музикално — артистичния живот през последните години най-сполучливо може да се изрази с познатия ни от обществените мрежи статус на обвързване „ Сложно Е “.

„ За мен не е комплицирано, тъй като през годините съумях да основа своя музикална среда, в която да се развъртвам като актьор. Радвам се, че Папи Ханс е разкрил силата на това да не казваш нищо и в това време да казваш всичко. Правех такива песни през 2010 година и създавах публика, която по това време нямаше. Сузанита не беше „ скандална “, а „ Шушана “ беше немислима в подтекста на развиващия се попфолк. Аз съм реализатор, който крепко държи развиването си в личните си ръце. Позволявам си неща в музикално и артистично отношение, които малко на брой сътрудници могат да си разрешат. Тъжно ми е когато актьори, в действителност допрени от Бог, пеят из безчетните сръбски кафани за жълти стотинки. А такива видях доста около работата си върху новия ми дует, който ще излезе скоро. “

Очевидно родната ни музика е поела курс, който ще я води до море от безсъдържателност и долнопробност, Там, това изтънчено изкуство може и да се удави, само че би могло и да се задържи на повърхността, съумявайки да черпи сили, да се развива и обогатява, без да се принизява до новото Шушана. Това ще решат само музикалните почитатели. Дотогава обаче, във въображаемия facebook профила на българската музика ще виси общественият статус: „ Сложно Е “.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР