Музикантът ще излезе на сцената на Зала 1 на НДК

...
Музикантът ще излезе на сцената на Зала 1 на НДК
Коментари Харесай

​Сръбският цигулар Неманя Радулович ще гостува в България на 23 юни

Музикантът ще излезе на сцената на Зала 1 на НДК за първия си концерт у нас, дружно с оркестъра " Дабъл сенс ". Неманя Радулович е ученик на Парижката консерватория и част от музикантите, с които работи " Дойче грамофон ". Той е измежду обичаните музиканти и по света, а в родната му страна. С Неманя Радулович в Белград се срещнаха Айше Сали и Миглена Гайдарова.

Ако би трябвало да опишем Неманя Радулвич с думи, те ще бъдат независимост и благополучие. За цигуларя срещата с разнообразни хора и култури е метод на живот, а огромният триумф вижда в работата с готовност и пристрастеност. Вместо за компликациите избира да мисли за силата и куража. Музикантът от Ниш живее в Париж, само че музиката постоянно го води в Белград.
Неманя Радулович, цигулар: Това е галерията на Сръбската академия на науките. Мястото е доста скъпо за мен, тъй като го свързвам с първото ми прослушване в Белград, когато от Ниш се преместихме да живеем тук.
Срещите с публиката в зала " Коларац " и с приятелите-музиканти го връщат към корените.

Неманя Радулович, цигулар: Още по-хубаво е да изсвирвам с хората, с които съм учил и пред публиката, която ме познава от 7 -годишен. Тук мога да бъда себе си, тъй като с тях споделям времето освен на сцената, само че и след концертите. В същото време да изляза пред тези хора е огромна отговорност. Не мога да ги отчайвам!
Вече 11 години е дружно с оркестъра „ Дабъл сенс ".

Неманя Радулович, цигулар: Идеята ми беше да събера музиканти, които се усещат равни. Да събера моите другари от някогашна Югославия и Франция. Голяма част от музикантите също имат близки в чужбина. Затова при нас всичко има две страни. От там пристигна и името.
С " Четирите годишни времена " на Вивалди и осъществявания на сръбски фолклор " Дабъл сенс " -духът ще бъде част и от концертната стратегия в България.

Неманя Радулович: Очакваме ви на нашия концерт на 23 юни! Надявам се, че ще дойдете!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР