Музикантът Кание Уест се забърка в пореден антисемитски скандал, малко

...
Музикантът Кание Уест се забърка в пореден антисемитски скандал, малко
Коментари Харесай

Кание Уест купува Parler - любимата платформа на радикалните фенове на Тръмп

Музикантът Кание Уест се забърка в следващ антисемитски скандал, малко преди да разгласи, че желае да купи обществената мрежа Parler - едно от обичаните места за " изява " на крайнодесни екстремисти в Америка и радикални последователи на Тръмп.

Сделката беше оповестена в прессъобщение на Parler. Уест се е съгласил кардинално да придобие платформата, като съглашението би трябвало да се приключи до края на годината.

" В свят, в който консервативните отзиви се считат за спорни, ние би трябвало да подсигуряваме, че имаме правото да се показваме свободно ", е представен да споделя звездата на рап музиката.

Анонсът за придобиването на Parler идва седмици откакто Илон Мъск (още един " неразбираем глас " на консервативната десница в САЩ) премисли отхвърли си от договорката с Twitter и възобнови процеса по придобиването на обществената мрежа. Самият Доналд Тръмп също има Truth Social - реплика на Twitter, която беше пусната след блокирането на акаунта му в платформата.

Parler претендира, че дава цялостна независимост на изложение - казусът ѝ е, че това я трансформира в.

Доста от участниците в щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година са възнамерявали и разменяли данни за подготовката на бруталната офанзива точно през тази платформа. Това беше и повода Гугъл и Apple да я смъкват от формалните си магазини за мобилни приложения, до момента в който не беше стихотворец ангажимент за сериозна модерация на наличието.

Директорът на компанията-майка Parlement Technologies Джордж Фармър разказва договорката с Кание Уест като " фундаментален ход в областта на медиите на свободното слово ".

Само преди няколко дни рапърът беше блокиран в Twitter и Instagram поради нападателни антисемитски изявления. Скандалните му мнения продължиха и офлайн - в шоуто Drink Champ, в което той упреква " евреите " за това, че лишили правото на глас на чернокожите хора.

Уест твърди, че думите му не можели да се одобряват като антисемитизъм, тъй като той също се считал за евреин " както кръвта на Христос ".

" Евреите поеха надзор върху гласовете на черните. Дали тъй като носим тениска на Ralph Lauren, или тъй като всички сме подписали контракт с издателски лейбъл, или тъй като имаме евреин-мениджър, или тъй като играем за еврейски баскетболен тим, или тъй като сме вършим филм за еврейска платформа като Disney ", изяснява Уест.

Критиката му е предизвикана от решението на компанията Los Angeles Apparel да приключи връзките си с него, откакто се съгласява да създава тениски с надпис " White Lives Matter " (критика на слогана на придвижването на чернокожите за преустановяване на полицейското принуждение на расова основа " Black Lives Matter " ) поради туитовете му против евреите.

В последното си обръщение в Twitter, преди да акаунтът му да бъде спрян, той заплашва да разгласи " Death Con 3 " на евреите - хипотетична неточност на езика, която би трябвало да е отпратка към термина DEFON 3 на американските въоръжени сили за високо равнище на опасност.

Собственикът на LA Apparel, който е от еврейски генезис, прикани Уест да посети Музея на Холокоста, и спря да печата тениските му. Концертите му в Лос Анджелис също бяха анулирани.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР