Музикалното събитие през първия ден от новата година е концертът

...
Музикалното събитие през първия ден от новата година е концертът
Коментари Харесай

Девет премиери на Новогодишния концерт във Виена

Музикалното събитие през първия ден от новата година е концертът на Виенската филхармония. По традиция на следващия ден, 1 януари, Българска национална телевизия ще излъчи концерта, който стартира в 12:15 часа.

Девет министър председатели на Новогодишния концерт във Виена. Традиционно в Златната зала на Музикферайн звучат произведения на композиторите от семейство Щраус, а този път има изненади.
Даниел Фрошауер, ръководител на Виенската филхармония: В програмата са включени деветима композитори и девет нови произведения, които в никакъв случай не са изпълнявани по време на новогодишния концерт.
Премиера и за маестро Андрис Нелсонс. 41-годишният латвиец за първи път ще застане на диригентския пулт.
Маестро Андрис Нелсонс: Това ме прави доста, доста благополучен и щастлив. Чудесно е новата година да стартира с нещо толкоз позитивно, по този начин даваме късмет на идната да бъде по-добра. От друга страна, за мен е голяма отговорност, само че и огромна чест да бъда поканен да ръководя Новогодишния концерт, зад който стои дълга традиция.
По време на антракта телевизионните фенове от целия свят имат опция да видят особено квалифициран музикален филм, отдаден на 250-годишнината от рождението на Бетовен.

Концертът на Виенската филхармония ще се състои за 80-ти път и ще бъде излъчен в 90 страни пред 40 милиона фенове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР