Музикално-поетична вечер се проведе в Клуба на дейците на културата

...
Музикално-поетична вечер се проведе в Клуба на дейците на културата
Коментари Харесай

Творци отбелязаха празника на музиката и поезията

Музикално-поетична вечер се организира в Клуба на дейците на културата във Враца.
Със стихове и музикални осъществявания създатели от разнообразни генерации означиха Международния ден на музиката и поезията.
В поетичното четене участваха одобрени врачански създатели като Иван Пенев, Петър Доневски, Виктория Иванова, Татяна Стоянова, Диана Николчева, Огнян Пищиков, Ирена Върбанова, Ботьо Гарвански, Анета Дилова и Ваня Попова.
Свои стихове четоха и млади гении от Литературен клуб „ Ботевци” към СУ „ Христо Ботев”. Пред публиката нови произведения показаха ученичките Пепа Петкова, Велимира Ганчева, Симона Харалампиева, Владимира Христова и Виктория Андреева. Те са носители на оценки от национални поетични състезания.
Музикалните паузи в поетичната среща бяха на възпитаници от СУ ”Отец Паисий”-Враца. Осмокласникът Сонислав Любенов извърши на пиано „ На Аделина” и „ На Елизе” от Бетовен.
„ Прелюд” от Асен Карастоянов извърши на флейта Елеонора Чавдарова – ученичка от 11-ти клас в учебното заведение по изкуствата.
Кметът на Враца Калин Каменов изпрати Поздравителен адрес, в който поздрави уредниците и създателите с Празника на музиката и поезията и им пожела креативно дългоденствие.
Културната демонстрация се организира на фона на галерия от живописни и графични произведения на младите художници от СУ „ Отец Паисий”.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР