Музикалният директор на Болшой театър в Москва и на Националния

...
Музикалният директор на Болшой театър в Москва и на Националния
Коментари Харесай

Директорът на Болшой театър хвърли оставка

Музикалният шеф на " Болшой спектакъл " в Москва и на Националния оркестър на Капитолия в Тулуза Туган Сохиев подаде оставка, предадоха международните организации. Той съобщи, че се усеща под напън да заема позиции във връзка с събитията в Украйна.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1899
" Знам, че доста хора чакат аз да кажа нещо и да разглася каква е позицията ми за това, което става в този миг в Украйна ", се споделя в изказване на Сохиев. " Първо, аз би трябвало да кажа най-важното нещо - в никакъв случай не съм подкрепял и постоянно ще бъда против всеки спор под каквато и да негова форма ", акцентира той. " Това че някои хора слагат под въпрос моето предпочитание за мир  и мислят, че аз, в качеството ми на музикант, мога да приказвам друго нещо с изключение на за мира на планетата, това за мен е  шокиращо и обидно ", добавя той.

Смятан за един от най-великите създатели на своето потомство, този диригент от етнически съветско - кавказки генезис споделя още, че не може да бъде очевидец на метода, по който неговите сътрудници, създатели, артисти, танцьори, балетисти, режисьори са заплашвани, третирани по непочтителен способи и са жертви на една просвета на заличаването. " Искат от мен да избера една културна традиция пред друга. Скоро от мен ще изискат и да избера сред Чайковски, Стравински, Шостакович и Бетовен, Брамс и Дебюси. Така се случват нещата към този момент в Полша, една европейска страна, където съветската музика е неразрешена ", добавя той.

" Пред една невъзможна алтернатива да предпочитам сред моите съветски музиканти и обичаните от мен френски музиканти, аз взех решение да подам оставка от функционалностите ми на музикален шеф на " Болшой спектакъл " в Москва и от Националния оркестър на Капитолията в Тулуза, като оставката ми влиза неотложно в действие ", разяснява създателят. " Ние, музикантите, сме тук, с цел да напомним посредством музиката на Шостакович ужасите на войната. Ние, музикантите, сме посланици на мира. Вместо да ни употребяват, ние  и нашата музика, с цел да сплотяваме народите и нациите, ние сме разграничени и низвергнати ", добавя той, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР