Музикални мениджъри, промоутъри, артистични агенти, специалисти по авторски и дигитални

...
Музикални мениджъри, промоутъри, артистични агенти, специалисти по авторски и дигитални
Коментари Харесай

Пловдив посреща световния шоубизнес

Музикални мениджъри, промоутъри, артистични сътрудници, експерти по авторски и цифрови права, както и доста музиканти идват в Пловдив за Spike Bulgarian Music Showcase, оповестяват от Общината в града.

Голямото събитие ще бъде на 26, 27 и 28 май. Най-старият град в Европа ще посрещне делегати от международната музикална индустрия от над 12 страни, в това число Съединени американски щати и Канада, Швеция, Нидерландия, Англия и други, както и над 15 групи и музиканти от тези страни.

За първи път в Пловдив се провежда събитие, на което идват водещи музикални мениджъри, притежатели на звукозаписни компании, уредници на концерти, сътрудници на актьори, експерти по авторски и цифрови права и още доста значими звена, обхващащи всички аспекти на актуалната музикална просвета.

Шоукейс фестивалът комбинира осъществявания онлайн от музиканти с полемики, просветителни стратегии и нетуъркинг с интернационалните делегати от сектора. Тяхната експертиза покрива необятен набор от значими понятия за музикалната промишленост, в това число букинг на актьори и менажиране, регистрация на авторски права и отчисления, лицензиране на музика, синхронизация и цифрови технологии.

Spike Bulgarian Music Showcase е самодейност, която съчетава шоукейс фестивал и професионална музикална конференция. Съоснователят на фестивала Боян Бояджиев (Pinter) споделя, че главната цел на Spike Bulgarian Music Showcase е да сътвори благоприятни условия за реализация и обучение на българските актьори, и да запознае представители на световната музикална индустрия  с българската музикална сцена.

“Безкрайно щастливи сме, че нашето събитие може най-сетне да се състои онлайн. Когато поставихме началото на своята самодейност, получихме превъзходен отклик от интернационалните ни сътрудници и това ни даде увереността да продължим да разширяваме платформата си за локални актьори и музикални експерти. Благодарни сме на Община Пловдив, че се трансформира в наш хазаин – това в действителност е идеалното място за организирането на нашата активност. ”

Основните панели и полемики ще се състоят в Дом на културата „ Борис Христов “, а всяка вечер в клубовете  “Download ”,  “Безистенъ “,  “Temple Bar ” ще свирят групи и артисти от целия свят. Именно в тези неофициални вечери, музиканти и почитатели, ще могат да се срещнат и да се срещнат персонално с делегатите на конференцията. А българските музиканти, които се запишат за присъединяване ще имат неповторимата опция да съкратят пътят до огромните в бизнеса, като комфортно свирят пред тях в Пловдив!

На 27 май, в границите на конференцията, ще се състои и концерт в Римския стадион в центъра на града.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР