Музеят Ван Гог в Амстердам обяви, че се налага да

...
Музеят Ван Гог в Амстердам обяви, че се налага да
Коментари Харесай

Музеят Ван Гог в Амстердам спира разпространението на карти Покемон, вдъхновени от художника

Музеят " Ван Гог " в Амстердам разгласи, че се постанова да спре разпространяването на картите Покемон от лимитирана серия, която включва изображения, въодушевени от Винсент ван Гог, провокирала несъразмерен интерес измежду млади фенове и смутила работата в музея, заяви Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Музеят разгласи съдействието си с " Покемон интернешънъл " през септември във връзка 50-ата си годишнина с желанието да притегли млада аудитория. Подредена бе галерия, показваща връзки сред творчеството на Ван Гог и японското изкуство и просвета.

Инициативата притегли фенове на игрите с карти Покемон, подготвени на всичко, с цел да се снабдят с карта " Пика-портрет " от лимитираната серия, на която героят Пикачу носи сива шапка и е в поза, въодушевена от известния автопортрет на Ван Гог. Картите бяха публикувани след проведена от музея игра с търсене на съкровища из залите на културната институция.

" Неотдавна дребна група гости сътвориха нежелана обстановка, която ни докара до сложното решение да премахнем промоционалната карта с облика на Пикачу със сива шапка от музея ", се показва в прессъобщение на музея. Решението е взето, с цел да се даде опция на посетителите да преглеждат изложбата " по безвреден и прелестен метод " и да се обезпечи сигурността на чиновниците, прибавят от институцията.

Интересът към картата докара до скупчвания в музея. Почитатели на картите Покемон се надпреварваха неконтролируемо да се снабдят с мечтаните карти, се вижда от видеозаписи, оповестени от гости в обществените мрежи. Тъй като картите са стеснен брой, колекционери оферират големи суми, с цел да се снабдят с тях, а спекуланти търсеха способи да се снабдят с колкото се може повече карти, с цел да ги препродават. Цените стигаха стотици долари, а на онлайн търг една карта бе препоръчана за рекордната сума от 6 969 $.

Британски, американски и канадски фенове на японския франчайз ще имат нова опция да се снабдят с извънредната карта на уеб страниците на Покемон, споделиха от музея. Магазини в Нидерландия, само че е и в музея " Ван Гог ", ще я оферират още веднъж от началото на идната година, се показва в прессъобщението.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР