Музея на бойната слава в Ямбол e обран, през ноща

...
Музея на бойната слава в Ямбол e обран, през ноща
Коментари Харесай

Откраднато е оръжие от музея на бойната слава в Ямбол

Музея на бойната популярност в Ямбол e обран, през ноща е разрушена входната врата. Все още не е ясно какъв брой и кави оръжия липсват.
В момента се прави оглед на местопроизшествието. Директорът на музея Милчо Начев е изивкал полицията откакто сутринта, когато отишли на работа, той и чиновниците на музея открили, че е разрушена входната врата.

Музеят на бойната популярност в Ямбол е единственият общински музей с военни експонати. Той разполага с скъпи предмети и оръжия от Първата и от Втората международни войни.

Все още не е конкретизирано какви са изчезналите експонати, тъй като крииналистите работят и все още. Според шефа е проникнато и в трите зали на музея, само че към момента не е изцяло изяснено тъкмо кои експонати липсват. Начев разяснява още, че даже да има откраднати оръжия, те не могат да бъдат употребявани.

Според информацията за музея в двете експозиционни зали има снимков материал и документи за бойния път на 29-ти пехотен Ямболски полк, IV Конен полк, Трета пионерна тайфа, движимости на ямболци, взели участие в Балканските войни 1912-1913 година и двете международни войни, медали и ордени за смелост, огнестрелно и хладно оръжие, което е на въоръжение в българската войска. Сред експонатите е пушка „ Манлихер “, която ген. Аню Ангелов в качеството си на министър на защитата връчи на града при даването на терена за бъдещия музей.

Музеят остава затворен за гости през днешния ден.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР