Музей в Мисури, САЩ, направи любопитно откритие в картина на

...
Музей в Мисури, САЩ, направи любопитно откритие в картина на
Коментари Харесай

Скакалец в Маслиновите дървета на Ван Гог

Музей в Мисури, Съединени американски щати, направи любопитно изобретение в картина на Винсент Ван Гог, рисувана през 1889 година Кураторка на музея забелязала с микроскоп скакалец, запечатан преди 128 година в пласта багра покрай левия завършек на шедьовъра.

Мери Шейфър, директорка на музея „ Нелсън-Аткинс “ в Канзас сити, забелязала дребното насекомо, до момента в който изследвала картината „ Маслинови дървета “.

Любопитни сме да разберем дали скакалецът може да ни помогне да научим в кой сезон е нарисуван шедьовърът. Това е занимателен нов взор върху Ван Гог, отбелязва тя.

Откритието има елементарно пояснение – художникът обичал да рисува навън и вятърът постоянно донасял инсекти, листа и прахуляк върху платната.

Трябваше да събера стотина мушици върху четирите платна, които ще получиш, без да приказваме за праха и пясъка, написа Ван Гог в писмо до брат си Тео през 1885 година

Холандският художник въпреки всичко няма никаква виновност за гибелта на инсекта, чиито гръден панер и стомах липсват. Според палеонтолога от университета в Канзас  Майкъл Ингъл няма диря от придвижване към фосила на платното и това значи, че е насекомото е било мъртво, когато е попаднало в картината.

Консерваторите и управлението на музея са почнали нови изследвания благодарение на ултравиолетови устройства и микроскопи на 104-те картини от френски художници, които имат, с концепцията да погледнат от различен ъгъл изкуството.

" Маслинови дървета " е част от сбирката от 18 картини, отдадени на дървета и нарисувани в Сен Реми дьо Прованс през 1889. Година по-късно гениалният художник умира.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР