Музей, посветен на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, трябва да

...
Музей, посветен на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, трябва да
Коментари Харесай

Подготвят музей на Ердоган в Истанбул за изборите

Музей, отдаден на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, би трябвало да бъде открит в Истанбул преди изборите. Както написа Мурат Сабунджу, колумнист на вестник Т24, музеят ще бъде ситуиран в квартал Касимпаша, на източния бряг на Златния рог в европейската част на метрополията, където Ердоган прекарва първите години от живота си, оповестява РИА „ Новости “.

В него ще бъдат изложени фотоси и видеозаписи от разнообразни моменти от живота на Ердоган и брачната половинка му Емине, ще бъдат употребявани и холограми. Институцията ще бъде ситуирана на няколко етажа, постройката е на брега на Златния рог и ще бъде издигната в стила на османската и селджукската архитектура.

Отбелязва се и особеното значение на региона, в който се намира музеят – това е местността Терсане, където са се строили кораби в корабостроителниците по време на Османската империя. Проектът се управлява от Фетах Таминдже, предприемач и началник на веригата първокласни хотели Rixos. Той, както напомня колумнистът, в миналото беше упрекнат във връзки с Фетхуллах Гюлен, чиято организация беше приета за терористична организация в Турция, само че съдът смъкна обвиняванията против Таминче.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР