Музей, отдаден на музиканта и притежател на Нобелова премия за

...
Музей, отдаден на музиканта и притежател на Нобелова премия за
Коментари Харесай

Отварят музей, посветен на Боб Дилън

Музей, предан на музиканта и собственик на Нобелова награда за литература Боб Дилън, отваря врати в Тълса, щата Оклахома, заяви Associated Press, показани от Българска телеграфна организация. Елвис Костело, Пати Смит и Мейвис Стейпълс ще бъдат всред високопоставените гости, които ще вземат участие на церемонията за откриването през уикенда.

Самият Боб Дилън няма да бъде всред присъстващите, ако не изненада всички. Необичайно е жива личност да има музей - Боб Дилън ще навърши 81 години на 24 май, единствено че пък е обяснимо за основател от сходен ранг и с голямо значение върху настоящата музика. Изпълнителят не престава да работи, има театрални изяви и издава нова продукция.

Боб Дилън е бил в Тълса преди три седмици като част от концертното си турне. Той обаче не е дошъл да види експозицията, отдадена на живота и творчеството му. Изпълнителят, безспорно, има покана и може да дойде по всяко време, показа Стивън Дженкинс, началник на музея.

Центърът предлага завладяващо кино прекарване, пространство за реализирания, студио, където посетителите могат да влязат в ролята на продуценти и да " миксират " разнородни елементи от инструменталите в песните на Дилън. Има алтернатива и да основат музикално пътешествие през стадиите на неговата кариера. Архивът на музея разполага с повече от 100 000 продукта, единствено че достъпът до много от тях е ограничен и става след предварителна конвенция.

За откриването на центъра е подготвена изложба с творби на фотографа Джери Шацбърг. Негова снимка на Боб Дилън от 1965 година е поставена върху триетажната фасада на музея. Боб Дилън има 10 награди " Грами " и характерна " Грами " за цялостни постижения (1991 г.). Той е номер едно в класацията " 100-те най-велики изпълнители на всички времена " на сп. Rolling Stone. Музеят, предан на основателя, отваря врати за необятната общественост на 10 май.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР