Музафер Каясан може да стане рекордьор за най-продължително боледуване с

...
Музафер Каясан може да стане рекордьор за най-продължително боледуване с
Коментари Харесай

Мъж даде 78 положителни теста за Ковид-19, живее 14 месеца под карантина

Музафер Каясан може да стане рекордьор за най-продължително боледуване с ковид в цяла Турция или даже в света. 56-годишният мъж е дал дотук 78 позитивни теста за COVID-19, като първата му проба е взета през 2020 година

Каясан, който е диагностициран с левкемия, си прави първия PCR тест през ноември 2020 година и малко по-късно е приет в болница. Състоянието му последователно се утежнява, само че лекарите съумяват да го възстановят и го изписват за домашно лекуване. Когато се прибира в дома си в Истанбул, мъжът чака, че скоро ще се възвърне изцяло от вируса, само че това по този начин и не се случва.

След две седмици Каясан си прави нов тест, очаквайки, че ще излезе негативен. Но той се оказва още веднъж позитивен и по този начин мъжът е заставен да се върне към самоизолирането. Така минават девет месеца, в които той прекарва по лечебни заведения, и пет месеца, които прекарва самичък у дома.

Мъжът най-после стартира да търси помощ от експерти, с цел да търсят дружно решение на обстановката, в която се намира и която не му разрешава да се вижда с децата и внуците си.

Когато Каясан попитал лекари на какво се дължи продължителното му боледуване, те му дали отговор, че поради левкемията имунната му система е извънредно отслабена и не може да се пребори с вируса.

Реално съм възобновен от вируса, само че в тялото ми към момента има,,остатъци`` от COVID-19, заради което всички проби ми излизат позитивни. Това е единственото пояснение, което имам, споделя Каясан, представен от Infobae.

Музафер Каясан споделя още, че не е имунизиран, защото не може да го направи поради медицински съображения.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР