Мустафа Карадайъ даде две причини защо ДПС, ГЕРБ и ПП

...
Мустафа Карадайъ даде две причини защо ДПС, ГЕРБ и ПП
Коментари Харесай

Пеевски: Не се месим в работата на ВСС, просто го призоваваме да не избира главен прокурор

Мустафа Карадайъ даде две аргументи за какво Движение за права и свободи, ГЕРБ и Политическа партия желаят да спрат избора на нов основен прокурор – първата е, че към този момент има формирано дело в Конституционен съд по въпроса и, че от много време се приказва за промени в конституцията, които да са основа за една правосъдна промяна.

„ От тази позиция ние нищо друго не можем да създадем с изключение на да призовем Висш съдебен съвет да спре процедурата “, съобщи Карадайъ. Той беше безапелационен, че няма вмешателство в работата на органа, а това е просто обществен апел от Народно събрание.

„ Не демонстрираме каква е картината от нашата позиция и заяваваме, че ще ускорим измененията в конституцията “, добави той.

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски съобщи, че всички партии ще внесат планове за конституция.

„ Ние ще внесем наш план, другите – техни. Затова счетохме, че е редно да призовем съвета, при изискване, че дело в Конституционен съд и процедура по промени в конституцията, не е разумно съвет с изминал мандат да избира основен прокурор за идващите 7 години “, сподели още той. „ Ние просто ги призоваваме, не се месим в работата им. “

Репортер: Тодор Стефанов 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР