Мустафа Емин - съветникът на министъра на отбраната, отхвърли обвиненията

...
Мустафа Емин - съветникът на министъра на отбраната, отхвърли обвиненията
Коментари Харесай

Съветникът на Тагарев, обвинен в агресия в “Пирогов“: Това са внушения, отричам

Мустафа Емин - съветникът на министъра на защитата, отхвърли обвиняванията против него, че е вдигал скандал и е заплашвал лекари в „ Пирогов ”.
Прочетете още
Според поста във Фейсбук на здравната сестра Неда Диманова, Мустафа Емин е дошъл с детето си и упорствал то да бъде признато преди по-неотложни случаи. Искането му било лекарите да извадят дете от Противошокова зала и да одобряват неговото, което по думите на здравната сестра е било с дребна рана. 

От „ Пирогов ” излязоха с позиция. „ Всяка форма на експанзия е неприемлива, пречи на естествения темп на работа и е в ущърб, както на пациентите, по този начин и на медицинските екипи ”, се споделя в позицията.

„ Тъжно е, когато обществени лица дават неприятен образец с нападателно отношение и пренебрежение към здравното съсловие и структури ”, се споделя в позицията.

От Министерството на защитата, където Емин е консултант, обясниха за Нова телевизия, че ревизират истинността на изказванията и едвам тогава ще работят.

От „ Да, България ”, от чиито редици идва Мустафа Емин, са сезирали Националната контролна комисия на партията и декларират, че не толерират надменно държание и корист с властови позиции.

Мустафа Емин описа напълно друга история за случилото се.

„ Съпругата ми звънна, че детето е паднало и си е блъснало челото в ръба на масата. Отиват в поликлиниката в „ Люлин ”. Оттам ги препращат в „ Пирогов ”. Наредихме се както е общоприетата процедура. За съвсем 4 часа минахме през 4 кабинета. Имахме няколко диалога с докторите. Направиха на детето 7-8 шева на челото. Дадоха ни и документите. Върнах се да ги взема, тъй като се оказа, че от 5, съм взел единствено един. Върнах се до кабинета да ги взема. На излизане ме попитаха по какъв начин е името ми. Представих се, не споделих от кое място съм. След това излезе обявата на тази госпожа ”, съобщи Емин.

„ Отричам внушенията, които се настояват ”, съобщи Емин.

„ Нечовешко е да искаш да излезе дете от болничното заведение, с цел да одобряват твоето. Това е подстрекателство, което не мога да приема, то опонира на обективната действителност. Двама доктори ми обясниха добре, за какво в незабавното би трябвало да стоим 4 часа. Толкова бях впечатлен от описа на доктора, че му стиснах ръката. Каза ми, че другото дете е в доста тежко положение и в случай че вкарат и моето, то ще види в прилежащата операционна друго дете, което е в доста тежко положение ”, описа Емин.

Относно здравната сестра, която описа във Фейсбук за случая, Емин съобщи, че тя не е била очевидец на обстановката. Видял я е за по-малко от минута, когато се е върнал за документите. „ Тя преразказва нещо, което е чула отнякъде. Възможно е да не е била добре осведомена, малко да е преувеличила ”, сподели Емин.

Никога не е ставало въпрос да се вади дете от противошокова зала, с цел да влезе неговото по-бързо, безапелационен е Емин.

„ Нито веднъж не съм загатнал името на министъра на опазването на здравето, нито веднъж не съм се показал като консултант на министъра на защитата ”, сподели Мустафа Емин.

Два пъти бил загатнал „ министъра ”. „ Първият път, когато една от лекарките ми изясни, за какво е толкоз мудна процедурата. И аз й споделих, че това би трябвало да стигне до хората, които вземат решения, с цел да улеснят процедурата. Вторият път, когато един от лекарите ми сподели, че е другар с министъра. Аз му споделих да му каже за какво е мудна системата ”, сподели Мустафа Емин.

„ Когато си потеглих, дамата ме попита за моето името. Аз нямам какво да укривам ”, продължи Мустафа Емин.

„ Като напишете Мустафа Емин в обществените мрежи, не са доста хората в България, които се споделят Мустафа Емин. След това е имало време да изчислят заслужава ли си да бъде нападнат. Има ли политическа логичност в това да нападаме този човек. Това са всичко спекулативни неща, които би трябвало да бъдат открити от инспекция. Тази инспекция би трябвало да бъде на „ Пирогов ” и на инспектората към Министерството на здравеопазването. Резултатите от тази инспекция би трябвало да бъдат оповестени обществено ”, изиска Емин.

„ Истината е, че не съм се опитал по никакъв метод да се възползвам от служебното си състояние ”, безапелационен е той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР