Муса Хасахя Касера има толкова много деца, че не може

...
Муса Хасахя Касера има толкова много деца, че не може
Коментари Харесай

След 12 съпруги, 102 деца и 578 внуци: Селянин от Уганда казва стига

Муса Хасахя Касера има толкоз доста деца, че не може да запомни имената на множеството от тях.

Селянинът от Уганда се пробва да обезпечи прехраната на голямото си семейство, което съгласно него включва 12 съпруги, 102 деца и 578 внуци. И към този момент счита, че това е задоволително.  

After 102 children, Ugandan villager says enough is enough.

Musa Hasahya Kasera has so many children he can't remember most of their names. Now he is struggling to provide for his family that he says includes 12 wives, 102 children and 578 grandchildren
— AFP News Agency (@AFP)
" Първоначално беше смешка... само че в този момент това закупи своите проблеми ",

споделя 68-годишният мъж пред  в чифлика си в село в източна Уганда.

" С разтърсеното ми здраве и единствено два акра земя за такова голямо семейство, две от дамите ми ме напуснаха, тъй като не можех да си разреша най-основните неща като храна, обучение, облекло ".

Муса, който сега е незает, само че се е трансформирал в нещо като туристическа атракция в селото си ,

споделя, че съпругите му в този момент одобряват противозачатъчни, с цел да спрат фамилията да се разраства повече.

" Моите съпруги одобряват контрацептиви, само че аз не. Не чакам да имам повече деца, тъй като се поучих от безотговорната си постъпка да основа толкоз доста деца, за които не мога да се грижа "...

Хасахя се дами за първата си брачна половинка през 1972 година на обичайната гала ,

когато и двамата са на към 17 години, а първото му дете се ражда година по-късно.

" Тъй като имам единствено един брат, бях посъветван от него, както и от родственици и другари, да се оженя за доста съпруги, с цел да основа доста деца и да разширя семейното наследство ", споделя Хасахя.

Без битка

Привлечени от тогавашния му статут на търговец на добитък и месар, Хасахя споделя, че селяните предложили дъщерите си за сватба, даже и такива, които не са навършили 18 години.

Детските бракове са неразрешени в Уганда едвам през 1995 година, до момента в който полигамията е позволена съгласно някои религиозни обичаи.

102-те деца на Хасахя са на възраст от 10 до 50 години, до момента в който най-младата брачна половинка е на към 35 години.

" Предизвикателството е, че мога да си спомня единствено името на първото ми дете, както и на последното, само че на някои от децата не мога да си спомня имената ", споделя той, до момента в който рови из купища остарели тетрадки, търсейки детайлности за ражданията им.

" Майките са тези, които ми оказват помощ да ги разпознавам ".

Но Хасахя даже не може да си спомни имената на някои от дамите си и би трябвало да се съветва с един от синовете си, 30-годишен начален преподавател, който оказва помощ в фамилните каузи и е един от дребното, получили образование.

За да се позволяват разногласията в такова голямо семейство, Хасахя споделя, че имат ежемесечни фамилни срещи...

" Едва ли е задоволително "

Жителите на селото се занимават с дребно земеделие, като развъждане на ориз, кафе или добитък.

Много членове на фамилията на Хасахя се пробват да завоюват пари или храна, като правят домакинската работа на своите съседи или прекарват дните си в носене на дърва за огрев и вода, постоянно изминавайки дълги дистанции пешком.

Жените, които си остават у дома, тъкат рогозки или сплитат коси, до момента в който мъжете играят карти под сянката на дърво...

" Храната едвам стига. Принудени сме да храним децата един път или при добър ден - два пъти ", споделя третата брачна половинка на Хасахя.

Тя споделя, че в случай че е знаела, че той има други дами, нямало да се съгласи да се омъжи за него.

" Дори като пристигнах и се помирих със ориста... той докара четвърта, пета, до момента в който стигна до 12 “, прибавя обезверена тя.

Две от съпругите му към този момент са напуснали Хасахя ,

а други три в този момент живеят в различен град на към два километра поради пренаселеността в чифлика.

На въпрос защо счита, че повече от дамите му не са го изоставили, Хасахя декларира: " Всички ме обичат, виждате, че са щастливи! ".

Заглавната фотография е илюстративна. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР