Мумифицирана русалка“, за която се твърди, че е уловена в

...
Мумифицирана русалка“, за която се твърди, че е уловена в
Коментари Харесай

Тази вековна мумия на русалка най-накрая ще бъде изследвана

Мумифицирана „ нимфа “, за която се твърди, че е уловена в Тихия океан сред 1736 и 1741 година, в този момент най-сетне ще бъде изследвана за първи път. 300-годишният мъртвец е прекарал десетилетия в японски храм, където гости са отправяли молебствия към него поради вярването, че има силата на безсмъртието. Докато Хироши Киношита от Фолклорното общество на Окаяма не го намира в кутия.

Ужасната мимика на мумията е в почтено комбиниране с объркващата й физиология. Въпреки че е с дължина единствено към 30 сантиметра, горната половина сигурно прилича тази на човешко създание, съгласно LiveScience, до момента в който долната от ден на ден се стеснява и свършва с опашка, сходна на рибешка, покрита с люспи.

Киношита едвам неотдавна се натъква на кутията с тази мистериозна мумия в храма Енджуин в град Асакучи. Въпреки че е била изложена на показ преди към 40 години, с цел да се молят поклонниците за по-дълъг живот, в последна сметка е била скрита за предпазване. Заедно с нея Киношита открива и любопитно писмо от 1903 година

Уловена от риболовци някъде сред 1736 и 1741 година и продадена на богато семейство, съгласно писмото, мумията е била излъчена от потомство на потомство, преди храмът Енджуин да я придобие. Според New York Post, Киношита е уверен, че привлекателността й се основава на фолклорни митове.

Кой тъкмо е притежател на мумията преди придобиването й от храма остава мистерия. Но аргументите за поклонението й са ясни – те варират от легендата „ Яо-Бикуни “ за безконечния живот до предсказания за бъдещето.

„ Тази легенда „ Яо-Бикуни “ също е непокътната покрай храма, където е открита мумията на русалката “, сподели Киношита. „ Също по този начин има легенда, че нимфа е предсказала инфекциозна болест. “

„ Помолихме й се с вярата, че ще помогне за облекчение на пандемията от ковид, въпреки и даже малко “, споделя Козен Куида, основен духовник в храма Енджуин.

След епохи като фолклорен тотем, мумията бе подложена на първия си разбор, по-рано тази година. Докато специалистите направиха компютърна томография на 2 февруари, Киношита организира изчерпателни ДНК проби. Той има вяра, че има напълно обикновено пояснение за странния образец.

„ Разбира се, не мисля, че е същинска нимфа “, споделя той. „ Мисля, че мумичта е направена за експорт в Европа през интервала Едо или за представление в Япония. Легендата за русалките е известна в Европа, Китай, Япония, както и по целия свят. Следователно мога да си показва, че хората по това време също биха били доста заинтригувани от този предмет. ”

В последна сметка теорията на Киношита е доста по-правдоподобна от тази за новооткрит тип в Тихия океан, изключително толкоз тайнствен. От острите зъби и гримасното лице до ръцете на бозайник и косматата глава и чело, горната половина наподобява е взета от маймуна. Долната половина евентуално е на някакво водно животно и е някак си прикрепена към торса. Мистерията обаче ще продължи, до момента в който ДНК пробата не завърши.

Киношита споделя, че резултатите ще бъдат оповестени по-късно тази година.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР