Мултинационалният конгломерат Paramount Global съобщи, че е постигнал споразумение за

...
Мултинационалният конгломерат Paramount Global съобщи, че е постигнал споразумение за
Коментари Харесай

Paramount обяви продажбата на Simon & Schuster за 1,62 млрд. долара

Мултинационалният конгломерат Paramount Global заяви, че е постигнал съглашение за продажбата на Simon & Schuster, водещо американско издателство, на частната капиталова компания KKR за 1,62 милиарда $, съобщи Агенция Франс Прес.


Предложената договорка, в случай че се реализира, ще постави завършек на дългогодишните старания за продажба на влиятелното издателство, измежду чиито създатели са Стивън Кинг, Колийн Хувър и Боб Удуърд, откакто предварителната договорка за продажба на компанията на Penguin Random House за 2,18 млрд се провали на фона на регулаторни проблеми.

" Радваме се, че постигнахме съглашение за договорка, която обезпечава отлична стойност за акционерите на Paramount, като в същото време нарежда Simon & Schuster за идващия стадий на напредък ", сподели президентът и основен изпълнителен шеф на Paramount Global, Боб Бейкиш.

След покупката, която съгласно Paramount ще бъде осъществена напълно в брой, Simon & Schuster ще стане " независима частна компания ", се споделя в изказването.

Издателството ще резервира досегашното си управление.

" С поддръжката на KKR чакаме с неспокойствие да си сътрудничим по нови тактики, които ще подобрят способността ни да предоставяме на читателите огромен набор от книги и да осигуряваме на създателите допустимо най-хубавото издание, което могат да получат ", акцентира президентът и основен изпълнителен шеф на Simon & Schuster Джонатан Карп.

Компанията е четвъртата по величина от американските издателски компании от " Голямата петорка ", в която влизат още HarperCollins, Hachette Book Group USA и Macmillan Publishers. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР