Мултимедийната система на Google и Continental ще ни позволи да

...
Мултимедийната система на Google и Continental ще ни позволи да
Коментари Харесай

Ето как изкуственият интелект ще ни позволи да говорим с колите

Мултимедийната система на Гугъл и Continental ще ни разреши да задаваме въпроси и да поддържаме връзка с колите, без да се разсейваме от пътя.

Напоследък постоянно се среща фразата “автомобил със софтуерно ръководство “. Ожесточени диспути провокираха последните трендове, когато водещите автомобилни производители започнаха да внедряват такива общи функционалности като отопляеми седалки, против спомагателна или даже месечна такса. Тоест, без фабрично инсталиране на в допълнение съоръжение, а единствено посредством софтуерно ръководство.

Но не става въпрос единствено за това. Днешните коли разчитат от ден на ден и повече на софтуера, в сравнение с хардуера, и функционалности като ADAS (усъвършенствани електронни асистенти), информационно-развлекателни системи и системите за отбягване на конфликт могат да бъдат изменени или усъвършенствани, без да разглобявате колата или да купувате нови елементи.

На доктрина, това би трябвало да е по-добре за нас, купувачите на коли. Това към този момент се случва и да вземем за пример дизайнът на сензорния екран и функционалностите, които извършва, могат да бъдат обновявани посредством флашване на софтуера в колата, сходно на изтеглянето на приложение за телефон.

Той също по този начин разрешава изкуственият разсъдък да бъде внедрен и обновен в машинния интерфейс на автомобила, с цел да улесни лидера в управлението на другите аспекти на автомобила: да вземем за пример с гласови команди, които фактически работят.

Наскоро, на ревюто Mobility 2023 в Мюнхен, Гугъл и гигантският снабдител Continental оповестиха, че ще работят дружно, с цел да внедрят данните на Гугъл и технологията за изкуствен интелект непосредствено в компютрите на транспортните средства. Системата ще бъде основана на новия високопроизводителен компютър (HPC) Smart Cockpit на Continental.

Идеята е, че генеративният AI ще разреши на водачите да приказват с колата на натурален език, без да се постанова да формулират комплицирани изречения или да се придържат към характерен речник. Разпознаването и обработката се правят в облачната услуга, като се разчита на голямата компютърна продуктивност на Гугъл, а не на мощността на слабия процесор в автомобила.

Една от основните разлики сред това и предходното е методът, по който лидерът комуникира с колата. Водачът може да задава спомагателни въпроси, без да се постанова да повтаря целия подтекст, защото генеративният изкуствен интелект ще се погрижи да запомни това в Гугъл Cloud. Системата обаче няма да бъде изцяло характерна за автомобила и всеки лидер ще има достъп до лична информация за този автомобил или управлението на притежателя на модела.

Така че в случай че лидерът желае да попита къде е USB-порта или какво би трябвало да е налягането в гумите, ще получи бърз и прецизен отговор. Използването на говоримия език би трябвало да улесни приемането на информация за локалните забележителности или всичко друго, което ви интересува.

Въпреки че комбинираното решение ще се появи след към 18 месеца, HPC архитектурата към този момент съществува. (Пример е фамилията на Volkswagen ID).

Това, което прави HPC еластичен е, че може да извършва по едно и също време няколко разнообразни вида софтуери от разнообразни снабдители. И в случай че се показва добре в действителния свят, генеративният изкуствен интелект на Continental и Гугъл ще направи взаимоотношението с колата по-лесно и безвредно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР