Мухълът е неприятен проблем, с който понякога не е толкова

...
Мухълът е неприятен проблем, с който понякога не е толкова
Коментари Харесай

Истина и митове за мухъла вкъщи и как да се отървем от тази досада

Мухълът е противен проблем, с който от време на време не е толкоз елементарно да се оправим. Но има потвърдени способи, които ще прочистят пространството и ще оказват помощ фундаментално да се отървете от гъбичките, тъй че да не се върнат. За да се отървете от този противен проблем, специалисти поучават деликатно да огледате помещението, в което се натрупва плесен.

На първо място е належащо да се обърне внимание на повода и да се в профил. А за унищожаване на мухъла би трябвало да се употребяват специфични артикули, които съдържат дезинфекциращи детайли.

Истина или мит?

Що се отнася до необятно публикуваното разбиране, че водородният прекис оказва помощ в битката с мухъла, то може да се назова единствено отчасти целесъобразно. Ако някъде се откри формиране на плесен и е обработено с водороден прекис, допустимо е да се извърши цялостна стерилизация на повърхността. Но в случай че гъбата е някъде по-дълбоко, тогава водородният прекис, несъмнено, няма да помогне. Има доста други медикаменти, които са по-агресивни, които са по-ефективни, които са особено предопределени за надълбоко навлизане.

Защо мухълът е рисков?

Когато човек е в пространства с мухлясали повърхности, той вдишва спори на плесен, прахуляк с отпадъчни артикули от гъбичките и техните мъртви микрочастици. При дишане в човешкото тяло навлизат и токсични субстанции, отделяни от плесенните гъби по време на техните витални процеси - микотоксини.

В допълнение, спорите се откриват върху човешката кожа и храна. Така мухълът визира освен дихателните пътища, само че и лигавиците, кожата и стомаха.

Кога да сигнализираме?

Как можете да разберете, че тъкмо поради този проблем сте заболели? Най-честите признаци са неприятен сън, чести главоболия, непрекъсната уязвимост, понижена продуктивност и кървене от носа. Понякога гъбичките предизвикват затруднения върху кожата под формата на псориазис и дерматит. И при доста дълготрайно излагане можете да започнете да се подготвяте за развиването на фарингит, бронхит и даже пневмония. Това се дължи на обстоятелството, че спорите се откриват в белите дробове и бронхите на човек. Ако имате непрекъсната хрема вкъщи, тогава би трябвало да обърнете внимание на този проблем.

Кой е най-засегнат от мухъла?

Най-често, несъмнено, страдащите от алергия. При децата имунитетът към момента не е изцяло завършен, както и при възрастните хора, чийто имунитет към този момент е понижен заради промени, свързани с възрастта. На бременните дами е строго неразрешено да живеят в един апартамент или къща с подобен " комшия “. Същото важи и за хора с хронични респираторни или кожни болести, както и за пациенти с диабет. Не е доста рисково, само че въпреки всичко е нездравословно да бъдете в апартамент с плесен за тези, които одобряват антибиотици, имат имунен недостиг или скоро са претърпели интервенция, поучават от actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР