Mubadala World Tennis Championship, полуфиналКарлос Алкарас – Андрей Рубльов 2-6,

...
Mubadala World Tennis Championship, полуфиналКарлос Алкарас – Андрей Рубльов 2-6,
Коментари Харесай

Рубльов не остави шансове на Алкарас при завръщането на испанеца


Mubadala World Tennis Championship, полуфинал

Карлос Алкарас – Андрей Рубльов 2-6, 1-6

Андрей Рубльов е вторият финалист на тазгодишния показателен шампионат в Абу Даби. Руснакът стигна до заключителния конфликт след победа над Карлос Алкарас, пристигнала след по-малко от час игра. Световният №1 бе надалеч от най-хубавата си форма, което бе изцяло предстоящо поради обстоятелството, че през днешния ден той изигра първия си мач след травмата, получена на Мастърса в Париж при започване на ноември.

В утрешната борба за купата Рубльов ще се изправи против Стефанос Циципас, който отстрани Каспър Рууд.

Рубльов бе по-агресивен на начален удар и записа повече асове (6-3), само че също по този начин направи и повече двойни неточности (3-1). Руснакът завоюва 86% от точките си на първи сервис (38/44) против много по-скромните 58% за Алкарас (14/24). Световният №8 осъществя четири от шестте си благоприятни условия за пробив (67%), до момента в който първенецът на US Open е съумя да оползотвори нито един от седемте си брейкпойнта.

Още през цялото време Рубльов наложи непостижимо за съперника си движение като осъществя ранен пробив, след което избави два следващи брейкпойнта и завоюва подаването си за 3-0. Алкарас можеше да върне интригата като завоюва четвъртия гейм и стигна до късмет за пробив в петия, само че не съумя да се възползва от разкрилата се пред него опция. Рублов бързо си върна самодейността и записа нов брейк, след който завърши сета при 6-2.

Във втората част съотношението на силите не се промени. Алкарас пропусна две точки за пробив в откриващия гейм и Рубльов завоюва подаването си, преди испанецът да изравни. Това обаче бе последният положителен миг за международния №1 в днешния дуел. Рубльов още веднъж стартира да показва бърза и нападателна игра, на която неговият конкурент не успяваше да отговори, и завърши мача при 6-2, 6-1 след 55 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР