МС отпусна средства за неотложни ремонтно-възстановителни дейности на оградата и

...
МС отпусна средства за неотложни ремонтно-възстановителни дейности на оградата и
Коментари Харесай

Септемврийският „потоп“ нанесъл щети за милиони и на границата при Резово и Малко Търново

МС отпусна средства за неотложни ремонтно-възстановителни действия на оградата и прилежащата инфраструктура

Изключителните порои, които доведоха до жертви в Царево предишния месец, са нанесли съществени провали и по оградата на границата с Турция . Това излиза наяве от стенограмата от съвещанието на Министерския съвет (МС) предходната седмица.

Тогава с разпореждане, с което по бюджета на Министерството на вътрешните работи. От пресцентъра на Министерски съвет оповестиха, че средствата са за „ финансово застраховане на ръководството на инженерно оборудване от възпрепятстващ вид по българо-турската граница “.

Повече детайлности стават ясни от изявлението по тематиката на вътрешния министър Калин Стоянов на държавното съвещание.

„ Средствата са нужни за осъществяването на неотложни ремонтно-възстановителни действия на инженерното оборудване от възпрепятстващ вид и прилежащата инфраструктура , свързани с нанесени обилни вреди по краткотрайното възпрепятстващо оборудване, обслужващите пътища и построените дренажи, водостоци и мостове , в резултат на проливните превалявания в Югоизточна България от 4 и 5 септември 2023 година в зоната за отговорност на РД „ ГП “ – Елхово “, споделя министърът.

„ Основните огромни провали са в места с построени водостоци на дерета с огромни водосбори в зоната за отговорност на ГПУ – Малко Търново и ГПУ – Резово . Определени са следните планирани стойности за осъществяване на строително-монтажни работи или доставка на строителни материали за възобновяване на инженерното оборудване от възпрепятстващ вид и прилежащата инфраструктура. Първо, възобновяване на 11 броя мощно развалени подобекти - към 3,5 милиона лв.. Второ, възобновяване на провали върху инженерното оборудване от възпрепятстващ вид, съседен вид и уреди в други сектори - 1,5 милиона лв. “, прибавя Калин Стоянов.

Точката е гласувана без диспути на съвещанието на Министерски съвет.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР