MS-500 на Canon е първият в света фотоапарат с уникален

...
MS-500 на Canon е първият в света фотоапарат с уникален
Коментари Харесай

Canon представи MS-500: първата в света камера за заснемане на цветни видеоклипове в пълна тъмнина

MS-500 на Canon е първият в света фотоапарат с неповторим датчик за изображения, който има рекордна сензитивност към единични фотони. Фотоапаратът е кадърен да снима цветно видео с съвършено качество в изискванията на безлунна нощ при звездна светлина, а съществуването на сменяеми телеобективи дава опция да се записва видео на обекти, отдалечени на десетки километри.

MS-500, струващ над 25 000 $ е екипиран с патентования от Canon SPAD датчик за изображения. Компанията показа първите SPAD датчици през 2021 година и стартира да ги създава година по-късно. Всеки пиксел на подобен датчик е кадърен да брои единични фотони с най-висока скорост, което го прави освен сензитивен към най-слабата светлина, само че и кадърен на високоскоростни изображения, които могат съвсем да уловят вързоп светлина, както във видеото по-долу.

MS-500 разполага с 3,2-мегапикселов SPAD датчик с размери 13,2 × 9,9 милиметра, който снима цветно видео при цялостна липса на светлина. Така при условия на осветяване от 0,001 лукса, което подхожда на звездна светлина в безлунна нощ, камерата ще снима с „ качество на невъоръжено око в обикновено осветена стая “.

Според компанията, MS-500 ще снима с разграничителна дарба над 1080p. Той включва нова архитектура, за която Canon твърди, че обезпечава изключителна времева разграничителна дарба, невисок звук и сензитивност към близка инфрачервена светлина, даже измежду SPAD датчиците. Възможността за бързо броене на фотоните ще разреши на камерата тъкмо да дефинира дистанцията и скоростта на обекта. Използването дружно с фотоапарата на телеобективи Canon под байонетен захват ще обезпечи видеозапис и правене на снимки на обекти на разстояние до „ десетки километри “. Това надали ще се употребява в всекидневието, само че военните и спасителите на хора несъмнено ще оценят такива благоприятни условия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР