МРРБ подготвя нормативни промени, които да разрешат проблемите с грешки

...
МРРБ подготвя нормативни промени, които да разрешат проблемите с грешки
Коментари Харесай

Занапред няма да се плаща двойно при сгрешена винетка

Министерство на регионалното развитие приготвя нормативни промени, които да разрешат проблемите с неточности при въвеждане на данни в е-винетките и в тол таксуването.

Предвижда се водачите еднократно да могат да поправят сбъркана винетка. Корекцията ще работи от датата на пазаруването й, т.е. обратно във времето. В момента корекцията работи отсега нататък. Така, при поправяне на сбърканите данни за автомобила, ще има опция и за изтриване на всички наложени наказания все още.

Целта е да се реализира правдивост при санкционирането на жителите, които са купили винетка , само че не са въвели вярно данните си. Агенция " Пътна инфраструктура " ще вкара в допълнение ограничения за улеснение на водачите за вярно попълване на данните за автомобила им, в това число и посредством осведомителна акция.

Други нормативни промени ще адресират проблемите с тол таксите за превозвачите. Идеята е да се разграничават случаите на извършители и тези, които несъзнателно или несъзнателно, не са подали тол данни до АПИ за част от изминатия път. Обмисля се понижаване на административните наказания за тези ползватели на пътя, като се избегне несправедливото им санкциониране с огромни по мярка санкции. В тези случаи ще се уточни и цената на обезщетителната такса.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР