Мрежата се потресе – Недялко Йорданов не издържа… Какво става

...
Мрежата се потресе – Недялко Йорданов не издържа… Какво става
Коментари Харесай

Мрежата се потресе – Недялко Йорданов не издържа…: Какво става с нас? Решават съдбата ни хора, които уж сме избрали…

Мрежата се потресе – Недялко Йорданов не издържа… Какво става с нас? Очевидци сме на политическо двуличие, на безкруполни ползи, на ежедневни неистини. Решават ориста ни хора, които сякаш сме избрали да дефинират живота и битието ни, а в действителност те утройват своя живот и своето съществуване на наш тил. Така в рядко признание и печал показа мислите си поетът и драматург Недялко Йорданов.
SafeNews разгласява поста на Недялко Йорданов във Facebook, съпроводен с обичан стих, без редакторска интервенция:
Какво става с нас? Очевидци сме на политическо двуличие, на безкруполни ползи, на ежедневни неистини. Решават ориста ни хора, които сякаш сме избрали да дефинират живота и битието ни, а в действителност те утройват своя живот и своето съществуване на наш тил. Обхванало ни е равнодушие, цялостно безбожничество, че нещо може да се промени. Или по-скоро боязън. Страх за животеца, който живеем. Какво може да промени един стихотворец на напреднала възраст като мен? Има ли смисъл да извикам? Да стачкувам? И биха ли тръгнали дружно с мен тези, които ми вярват…
СТРАХ
Посред тъмните ребуси. на настоящия свят не си тръгвай от себе си. И не хуквай обратно. В бъркотията, в хаоса трябват твойте слова. Не се крий като щрауса… Не заравяй глава. Има смисъл… Опитай… Нищо, че те е боязън. Изправи се… Залитай… Но тръгни против тях Срещу същите…жадните за пари и за власт. Лицемерно парадните… Дето тъпчат по нас. Изправи се… Най-простичко… Без суетност… Без грим. Какво време, а? Господи! Баш накрая… Мълчим.
Недялко Йорданов не издържа…

 

Още вести четете в секция Коментари
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР