Мрежата на Илон Мъск ще осигури връзка на 2000 обекта

...
Мрежата на Илон Мъск ще осигури връзка на 2000 обекта
Коментари Харесай

Сателитният интернет Starlink достигна селските училища в Казахстан

Мрежата на Илон Мъск ще обезпечи връзка на 2000 обекта в страната

Десет учебни заведения в Казахстан към този момент употребяват сателитен интернет от Starlink
(снимка: CC0 Public Domain)

Мрежата за сателитен интернет Starlink последователно обгръща целия свят. Нейните услуги са изключително скъпи за селски региони, където няма построена инфраструктура за интернет.
още по темата
Селските учебни заведения в Казахстан към този момент се свързват към сателитния интернет, обезпечен от SpaceX – една от фирмите на Илон Мъск, заяви на държавно съвещание министър-председателят на страната Алихан Смаилов.

През октомври тази година първите 10 учебни заведения бяха свързани в тестов режим, а скоростта на транспорт на данни през мрежата доближава 200 Mbit/s. Властите на страната възнамеряват да обезпечат достъп до високоскоростен интернет Starlink в 2000 образователни заведения в отдалечени обитаеми места.

Министър-председателят на Казахстан също означи, че работата по въвеждането на 5G мрежа във всички градове с републиканско значение и регионални центрове би трябвало да завърши до края на 2025 година

Ето за какво е належащо „ бързо да се отстранен ненужните административни бариери и да се обезпечи на популацията първокачествен високоскоростен интернет ”, акцентира Смаилов.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР