Мрежа за нелегални боеве с кучета и незаконни парични залагания

...
Мрежа за нелегални боеве с кучета и незаконни парични залагания
Коментари Харесай

Разбиха мрежа за нелегални боеве с кучета в Пазарджишко, 23-ма са задържани

Мрежа за незаконни боеве с кучета и противозаконни парични залагания бе разрушена при огромна полицейска акция в Пазарджишко, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.
Още по темата
Специализираната интервенция е извършена от чиновници на бранш " Противодействие на престъпната престъпност "  и сътрудниците им от РПУ-Панагюрище със съдействието на екипи от браншове " Специализирани полицейски сили " и " Специализирани тактически дейности " при Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив, откакто били събрани данни, че в региона на Панагюрище ще бъдат извършени кучешки боеве.

Работата на служителите на реда била мощно затруднена, така като за провеждането на борбите бил определен мъчнопроходим терен в местността " Влайков връх " край панагюрското село Елшица. Уговорките за
залаганията и мястото на срещата били обсъждани само в затворени канали в интернет приложения.

Спецоперацията стартирала в неделя следобяд. Периметърът към местността бил блокиран и в полицейския капан попаднали общо 20 мъже и 3 дами на възраст сред 17 и 63 години. Те са от различни краища на страната - Пазарджик, Пловдив, София, Хисаря, Хасково, Чирпан, Бяла Слатина, Враца, Асеновград и Старосел. В непосредственост до мястото са открити и 38 леки автомобили и джипове.

За борбите бил издигнат особено планиран кръг, оборудван с железни заграждения и осветяване. На мястото в кръга служителите на реда разкрили тежко ранено куче. Животното било превозено до ветеринарна клиника в Пазарджик. За страдание макар положените грижи вследствие на тежките контузии и пострадвания вследствие на кучешката борба кучето е умряло.

Като главен уредник на противозаконната активност е арестуван 63-годишен мъж от Пазарджик, който живее в село Елшица. Открити и конфискувани са доказателства, включително и видеозаписи на други проведени от него боеве. Всички оказали се на мястото лица са арестувани с полицейски заповеди за период до 24 часа в арестите на полицейските ръководства в Панагюрище и Пазарджик.

По случая е формирано досъдебно произвеждане под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. Работата по случая продължава.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР