MrBeast съди, за да затвори призрачната кухня, която произвежда MrBeast Burger

...
YouTuber MrBeast съди призрачната кухня зад MrBeast Burger, за да
Коментари Харесай

YouTuber MrBeast съди призрачната кухня зад MrBeast Burger, за да спре производството на своя популярен бургер, като твърди, че компанията се възползва от неговата марка, за да се разшири, вместо да се фокусира върху качеството на храната.

Делото е заведено в Окръжния съд на САЩ в Южния окръг на Ню Йорк в понеделник.

„Тъй като Virtual Dining Concepts беше по-фокусиран върху бързото разширяване на бизнеса като начин да представи модела на виртуалния ресторант на други знаменитости за своя собствена полза, той не беше фокусиран върху контролирането на качеството на клиентското изживяване и продуктите на MrBeast Burger“, съдебният иск заяви.

MrBeast, чието истинско име е Jimmy Donaldson, сключи договор с Virtual Dining Concepts, базирана в Орландо, Флорида, за да пусне концепцията MrBeast Burger през 2020 г. по време на пандемията Covid-19. Бизнес целта да се работи с призрачна кухня беше „проста“, се казва в съдебния иск. Партньорството ще създаде виртуален ресторант с храна с марка MrBeast и ще работи със съществуващи ресторанти, които ще приготвят ястията и ще споделят „значителна“ част от приходите. Артикулите могат да бъдат поръчани чрез услуги за доставка на храна, елиминирайки необходимостта от физическо обслужване на масата.

 Бургерът MrBeast от веригата за виртуална доставка на храна, ръководена от знаменитостта в YouTube Джими Доналдсън, в Ню Йорк, 24 февруари 2021 г. class= Бургерът MrBeast, от веригата за виртуална доставка на храна, управлявана от знаменитостта в YouTube Джими Доналдсън, в Ню Йорк, 24 февруари 2021 г. Adam Friedlander/The New York Times/Redux/File

Липсата на качество бързо стана очевидна, се казва в съдебния процес, материално и непоправимо увреждайки марката и репутацията на MrBeast. Поради тази вреда в делото се твърди, че Доналдсън има правото да прекрати нарушения договор и да затвори бизнеса с бургери MrBeast.

Beast Investments иска съдебен процес, лицензионни възнаграждения, които твърди, че дължи, и „отчитане на всички приходи и разходи на бизнеса с MrBeast Burger“, както и VDC да спре да използва по-нататък марката MrBeast, подобието, името, образа и интелектуалния човек на MrBeast права на собственост.

В изявление VDC заяви, че жалбата е пълна с „неточности“ и че делото е в отмъщение за това, че компанията не се е съгласила на нова сделка с Donaldson. Компанията заяви, че завежда собствени искове срещу него.

„Когато VDC отказа да се присъедини към тактиката му за тормоз, за ​​да му предаде по-голяма част от компанията, той заведе това необмислено и безполезно дело, опитвайки се да подкопае марката MrBeast Burger и да прекрати съществуващите си договорни задължения без причина“, се казва в изявлението.

Donaldson има 172 милиона абонати - повече от всеки друг индивидуален създател на платформата, каза YouTube. Той е изградил своята империя, като поставя все по-скъпи и впечатляващи каскади, заедно с щедри парични раздавания и актове на филантропия – като стотици слепи хора, за да им помогне да прогледнат отново.

Някои от рецензиите на бургера според делото: „отвратителен“, „отвратителен“ и дори „негоден за консумация“.

Доналдсън твърди в делото, че повече от половината виртуални ресторанти MrBeast Burger имат отзиви с по-малко от две от пет звезди. Например MrBeast Burger в Ню Йорк има 2,1 звезди на Yelp. Марката бургери се разшири до стотици места по целия свят. Много клиенти обвиняват марката MrBeast за лошите бургери, се твърди в делото.

В иска се твърди, че VDC е регистрирала множество търговски марки с марката MrBeast в различни страни в Европейския съюз, Канада, Тайланд, Сингапур, Мексико и Малайзия без знанието или разрешението на Donaldson.

„Тъй като целият бизнес се основава на огромната глобална стойност на марката MrBeast, самият MrBeast, а не Virtual Dining Concepts, е този, който понесе тежестта на (оправданите) атаки и критики“, се казва в делото.

MrBeast присъства на Kids на Nickelodeon MrBeast присъства на наградите Nickelodeon's Kids' Choice Awards 2022 в Barker Hangar на 09 април 2022 г. в Санта Моника, Калифорния. (Снимка от Momodu Mansaray/WireImage) Momodu Mansaray/WireImage/Getty Images/FILE

И „докато този бизнес е направил милиони долари, MrBeast не е получил нито стотинка“, се твърди в делото.

В делото се казва, че Beast Investments наистина е дало на VDC правото да използва неговото име, изображения и подобие.

„Тъй като MrBeast е прекарал години в развиването на марката си в една от най-ценните в света“, се казва в делото, „това беше съществен компонент от тяхната сделка MrBeast да запази стриктния контрол върху използването на неговото име, изображение, подобие и марка от бизнеса MrBeast Burger.“

Доналдсън твърди, че VDC веднага се възползва от първоначалния успех на MrBeast Burger (видеото на Доналдсън, документиращо стартирането, „Отворих ресторант, който ви плаща да ядете в него“, има над 160 милиона показвания в YouTube).

През 2022 г. физически MrBeast Burger отвори врати в търговския център American Dream в Ню Джърси, изпращайки фенове да препълват магазина при дебюта му.

В делото се твърди, че самият Доналдсън е изразил опасения относно качеството на бургерите. В туит през юни Доналдсън каза, че обича да управлява Feastables, неговата линия закуски, „100 пъти повече“ от бургери.

„... (Т) проблемът с Beast Burger е, че не мога да гарантирам качеството на поръчката“, туитна той. „Когато работим с други ресторанти, е невъзможно да го контролираме за съжаление.“

Фейт Карими от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР