Мразите начина, по който изглеждате на снимки? Съжаляваме, но това

...
Мразите начина, по който изглеждате на снимки? Съжаляваме, но това
Коментари Харесай

Познавате ли се наистина на снимки?

Мразите метода, по който изглеждате на фотоси? Съжаляваме, само че това може в действителност да е вашето лице. Ново изследване демонстрира, че ни е толкоз мъчно да разпознаем по какъв начин в действителност изглеждаме на фотоси, че е може би по-добре да дадем на чужд да избере идната ни профилна фотография.

Проучването има за цел да разкрие провокациите при идентифициране на самоличността благодарение на фотоси при граничен надзор. Но също по този начин изяснява за какво е толкоз невероятно да намерим фотография, на която да се харесваме. Явно сме заблудени за това по какъв начин светът ни възприема.  Учени от UNSW в Австралия са разкрили, че хората се оправят 7% по-зле от непознати при оценяване на своята приликата със фотоси.

Как може непознати да разпознават личното ви лице по-добре от самите вас? Отговорът се крие в резултата на непрекъснатото излагане, който ни кара да избираме нещо, което ни наподобява по-познато. Този резултат е повода да ненавиждаме гласа си на запис. Толкова сме привикнали към звука, който чуваме в главата си, че гласът на записа ни звучи просто неверен.

Външният тип, с който сме привикнали, е отражението в огледалото, където чертите ни са обърнати. Това не значи, че изглеждаме по-лошо или по-хубаво в същинския живот, а единствено че избираме отражението си, тъй като сме привикнали с него. Това евентуално изяснява за какво харесваме повече селфитата си пред фотосите ни, направени от различен човек.

Вече имаме научно доказателство, че нямаме визия по кое време изглеждаме добре или по какъв начин изглеждаме като цяло… може би най-сетне ще спрем суетенето пред огледалото?

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР