Мръсни игри се играят в БСП. Това смятат изпадналите от

...
Мръсни игри се играят в БСП. Това смятат изпадналите от
Коментари Харесай

Защо продължават мръсните игри в БСП?

Мръсни игри се играят в Българска социалистическа партия. Това считат изпадналите от редиците на столетницата, представени от “Lupa.bg ”.

Новата власт на „ Позитано “ 20 наподобява не бърза да изключи Корнелия Нинова и правилните й приятели от Българска социалистическа партия. Причината е значима предвид на идните избори.

Нинова и правилните й народни представители Иван Ченчев и Георги Свиленски бяха изключени от партията. Те обаче не престават да са членове на парламентарната група. Имаше неколкократните апели на някогашната лидерка от последните дни въпреки всичко групата да се събере и да реши ориста им. Тя тогава непосредствено сподели, че новото управление не се събира, тъй като липсва храброст да се направи тази крачка.

Каква е повода?

Ако Нинова и двамата й съратници обаче бъдат изключени, то Българска социалистическа партия ще стане 6-та по величина група в Народното събрание (НС). Парламентарната група на столетницата ще бъде изпреварена даже от Има Такъв Народ.  Следователно, ще има по-малко квотни места в районните и секционни изборни комисии на идните избори. Точно това стопира новото управление.

Има и още една причина.

Изключените настояват, че съгласно Устава на Българска социалистическа партия в ПГ могат да членуват единствено партийни членове или определени от гражданска квота, а тримата изключени не попадат в нито една от двете хипотези.

Преди дни от новото управление на “Позитано ” 20 разясниха, че преднамерено не изключват Нинова, Свиленски и Ченчев поради дребното оставащ живот на сегашния парламент, както и с цел да не се дава непотребна естрада на към този момент изключени от партията членове, които да реалокират фокуса от по този начин дълго чакано “безпрецедентно ляво обединяване ”.

SafeNews напомня, че преди дни Нинова съобщи, че Първанов е разцепил Българска социалистическа партия. Такава бомба хвърли във Facebook някогашната лидерка на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, визирайки някогашния президент на България.

„ Президентът Първанов ме призовал да се отдръпва без да сътворявам напрежение в Българска социалистическа партия. Кой го споделя? Първанов, който освен, че не се отдръпна добродушно, освен, че сътвори напрежение, а си направи лична партия и провокира най-сериозното разединение на Българска социалистическа партия в последните години “, написа Нинова.

Източник: „ Lupa.bg “

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР