Мръсна сделка предстои да се сключи днес в Сочи. Ердоган

...
Мръсна сделка предстои да се сключи днес в Сочи. Ердоган
Коментари Харесай

Анализатор: Путин ще даде на Ердоган зелена светлина да върши каквото си иска в Сирия

Мръсна договорка следва да се подписа през днешния ден в Сочи. Ердоган ще получи зелена светлина да прави каквото си желае в Сирия, само че с изискването да не остава в Сирия, защото това е значимо за Путин. Такава е позицията и на Иран.
Това сподели пред БНР анализаторът доцент Тодор Тодоров във връзка идната среща на турския президент Реджеп Ердоган и съветския президент Владимир Путин в Сочи, на която ще обсъдят ползите на Москва и на Дамаск от основаването на зона за сигурност в Сирия.

„ Скандалното е, че това етническо пречистване става с очевадното единодушие на Съединени американски щати, а това не беше най-коректната позиция, която Щатите можеше да заемат, да предадат своя съдружник, който изнесе на плещите си войната с „ Ислямска страна “. Ако през днешния ден си свидлив ръцете с Ердоган и Путин допусне сходна интервенция, наречена „ Мирна пролет “, виновността ще лежи и върху съветския президент “, добави той.

„ Никой няма интерес от това на територията на Североизточна Сирия да съществува този кюрдски анклав, където има една форма на самоуправление под формата на демократична конфедерация, ръководена на социалистически принцип, където има директна народна власт, равнопоставеност на половете, на другите етноси и религии. Това следва да бъде унищожено, защото Ердоган вижда там главния канал за терористи. Неговият прикрит план е да се отърве от сирийците, които са на територията на Турция и се трансфораха в сериозен проблем. Идеята е да ги засели в тази зона за сигурност “, добави доцент Тодоров.

Според него Владимир Путин също „ няма интерес от съществуването на сходен опит “.

„ Никой няма интерес да си цапа ръцете с кръв. Тази роля ще бъде поверена на Ердоган… Всичко, което се случва, е етническо пречистване на Северна Сирия, което може умерено да придобие формата на геноцид. Тази зона за сигурност ще бъде изметена, с цел да бъдат настанени там бежанците, които са в Турция “.

По думите на анализатора „ Европа се изтегли от дипломатическата роля, която можеше да играе в този спор “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР