Мойва или капелинът или каплинът е малка фуражна риба от

...
Мойва или капелинът или каплинът е малка фуражна риба от
Коментари Харесай

Експерт разкри коя е най-полезната и евтина риба

Мойва или капелинът или каплинът е дребна фуражна риба от мирисово семейство, открита в Северния Атлантически, Северен Тихия и Северния ледовит океан.

Тя е приета за един от най-ценните морски блага. Също по този начин е артикул на налична цена, който заема водеща позиция по брой потребни и лечебни свойства, написа Рамблер, предава.

Според специалистите мойва е вкусна, здравословна риба, налична за съвсем всеки. Пържи се, вари се, пуши и осолява. Използването на тази риба може да възстановява равнището на холестерола в кръвта, да увеличи имунитета, а високото наличие на йод ще помогне да се избегнат някои проблеми с щитовидната жлеза.

Използването на мойва като източник на витамин С, фолиева киселина и тиамин се крие в способността ѝ да покачва хемоглобина, да възстановява функционалностите на стомашно-чревния тракт, да усъвършенства апетита и да има общо тонизиращо деяние върху организма.

Естествените протеини, с които е обогатена рибата, изцяло насищат тялото, само че в това време се усвояват съвършено. Рибата съдържа също съвсем всички незаменими аминокиселини. Използването на мойва способства за нормализиране на кръвното налягане.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР