"Моята предизборна кампания отдавна е осветлена. И всички документи са

...
"Моята предизборна кампания отдавна е осветлена. И всички документи са
Коментари Харесай

Радев: Явно г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете

"Моята предизборна акция от дълго време е осветлена. И всички документи са на уеб страницата на Сметната палата. Ако някой би трябвало да се тормози от предишното, това е най-много господин Цветанов ". Това съобщи пред публицисти в Монтана президентът Румен Радев във връзка отправения към него апел от страна на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов да осветли предизборната си акция, оповестява "Фокус ".

На въпроса по какъв начин си изяснява изявлението на Цветанов след извършеното през вчерашния ден съвещание на КСНС, Румен Радев отговори: "Неслучайно упорствам за по-добро обучение. Явно господин Цветанов по-трудно осмисля това, което чете. Но най-лесният метод да окарикатурим европейската концепция това е тя да се асоциира с хора, които от заран до вечер декламират някакви европейски полезности, без да са доста наясно какво значат ".

Държавният глава съобщи още, че не търси спорове, а постоянно съдействие в името на България.

„ Вижте, постоянно предлагам някакъв план, който да съдържа главната теза, и приканвам за следното. Аз диря постоянно консенсус. Ако някой има някакви терзания, да ги показа. Ще ги приемем. Ако някой има някакви други оферти, да ги показа. Ще ги приемем. Не мисля, че има нещо погрешно в тази проектодекларация. Нито за Сирия, нито за цялостната конюнктура към нас ", съобщи президентът.

Румен Радев сподели още, че най-накрая би трябвало да стартира действително да се работи за въоръжените ни сили.

"Виждате каква е ситуацията, виждате по какъв начин средата за сигурност се усложнява непрестанно. По Конституция Въоръжените сили са главният поръчител за суверенитета и териториалната целокупност на страната. Призовах и за делово и лоялно отношение към нашите съдружници. Какво имам поради?

Не е задоволително единствено да рецитираш това е нашият евроатлантически път, само че да бъдеш предан към тези съдружници. Не може да предлагаш проект, народен проект за повишение на разноските за постигане до 2 % от брутния вътрешен артикул – министър Каракачанов го внесе при започване на тази година, и в това време държавното управление на господин Цветанов да приема единствено предния ден средносрочна бюджетна прогноза, която внезапно се отличава от този проект, и там за 2019-а има 130 млн. лева по-малко, за 2020-а – 280, 2021-ва – 250. Ако тук се заблуждаваме, дано не заблуждаваме нашите съдружници ", съобщи президентът, представен от Епицентър.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР