Моят въпрос е кога президентът Румен Радев е имал свое

...
Моят въпрос е кога президентът Румен Радев е имал свое
Коментари Харесай

Денков се оплака от Радев: Ама той само провокира

Моят въпрос е по кое време президентът Румен Радев е имал свое мнение? Днес повтаря едни съветски опорки, които нямат нищо общо с това, което показват членовете на Европейски Съюз и на НАТО като позиция. Радев непрестанно предизвика спорове с държавното управление.

Това съобщи министър-председателят Николай Денков в отговор на изказването на президента Румен Радев в Рожен.

На въпрос дали се гледа на България като склад на „ непознати въоръжени сили “, министър председателят уточни, че се гледа националния интерес и какво желае България да обезпечи като отбрана – войната да свърши допустимо най-бързо.

Денков не се съгласи с тезата на президента, че „ Украйна упорства да води тази война “ и съобщи, че този, който упорства да води тази война, е кръгът към Путин.

„ Но това няма да стане с апели към Украйна. Войната е стартирана от Русия и най-лесният и бърз метод е Русия да си изтегли войските и войната да спре за един ден, както видяхме от похода на Пригожин. По никакъв метод не мога да преглеждам изпращането на БТР-и, които в никакъв случай не са употребявани, като опасност за нашата национална сигурност “, сподели Денков

Той съобщи, че Украйна би трябвало да е член на НАТО, с цел да отбрани и себе си, както и страните след нея в Източна Европа, предава „ 24 часа “.

„ Друг въпрос е, че нейното приемане може да стане единствено като спрат бойните дейности. Българският народен интерес е да спре войната като Русия изтегли войските си от Украйна и Украйна стане член на НАТО, с цел да изградим защитителен потенциал. Тогава никой няма да си намерения даже да нападне България. Част от недоволството на Зеленски идва от това, че в случай че Украйна беше член на НАТО от 2014 година, тя в никакъв случай нямаше да бъде нападната “, съобщи акад. Денков.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР