„Моят страх е, че в момента България не заема страната

...
„Моят страх е, че в момента България не заема страната
Коментари Харесай

Нейнски: Митрофанова се държи нарочно така, има благословията на Москва

„ Моят боязън е, че сега България не заема страната на демократичните нации, а с бездействието си обслужва режима на съветския президент Владимир Путин”. Това съобщи в ефира на Нова ТВ някогашният външен министър на България Надежда Нейнски.

„ Смятам, че съветският дипломат у нас Елеонора Митрофанова се държи преднамерено по този начин. Това не може да се случва без благословията на Москва”, акцентира тя.

По думите на Нейнски оповестяването на дипломат за личност нон грата не значи разкъсване на дипломатическите връзки със страната, която посланикът съставлява. Според нея България би трябвало да има по-категорична оценка на политиката на Путин.

„ Обявяването на дипломат Митрофанова за личност нон грата е единствено част от нещата, които България би трябвало да направи в отговор на протичащото се. Другото нещо, което би трябвало да създадем, е да изпратим военна помощ на Украйна”, безапелационен е някогашният ни дипломат в Турция.

Според нея всеки един от българските депутати би трябвало да даде своята позиция по отношение на военната помощ, с цел да знаем кой къде стои.

От изпращането на военна помощ зависи освен солидарността и човещината, които изискуем на Украйна за борбата ѝ за независимост и народна власт, само че и националният ни интерес”, счита Надежда Нейнски.

По думите на дипломата Русия не е заинтригувана Балканите да имат европейско бъдеще.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР