Моят прочит на бюджета за 2022 г., както и актуализираната

...
Моят прочит на бюджета за 2022 г., както и актуализираната
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Влошава се фискалната позиция на държавата

„ Моят прочит на бюджета за 2022 година, както и обновената тригодишна бюджетна прогноза,  показва, че се утежнява фискалната позиция на страната. Това се отразява както върху извънредно огромния разход, очакван за идната година, по този начин и за високия недостиг и дълг, който се планува “. Това съобщи пред някогашният финансов министър и народен представител от ГЕРБ Кирил Ананиев.

По думите му в случай че не се одобряват ограничения за ограничение на тези индикатори, сигурно ще се влезе в процедура на свръхдефицит.

Той съобщи, че не коронавирус ограниченията водят до огромното повишаване на недостига и дълга, а настоящи разноски.

„ Убеден съм, че би трябвало да следваме политиката, която водехме през предходните години. От 2016-а до 2019 година постоянно сме били на остатък 1-2% “, означи някогашният финансист номер едно.

На въпрос тъй като са били залагани дефицити в бюджета през годините на стопански напредък и напредък при Борисов той отговори: „ Ние сме подготвяли закостенял вид на бюджета, само че такива отклонения като в бюджета за 2022 година не е имало в нашето обмисляне. В последна сметка дългът, който се планува да се тегли през тази година и този за идващите две години, съставляват доста съществени отрицателни знаци “.

По думите му могат да бъдат удвоени финансовите вложения и да се вземе по-малко дълг, с помощта на забележителното усъвършенстване на приходите в хазната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР